Panik başladı

Panik başladı
20 Eylül 2012 13:19

Oslo görüşmelerinin belgelerini açıklayan CHP Sözcüsü ve Samsun Milletvekili Haluk Koç, AKP kurmayları, Arınç, Bozdağ ve Çelik’e cevap niteliğinde bir basın açıklaması yaptı.
CHP adına sorduğumuz sorular ve açıkladığımız AKP-PKK protokolüne  ait metinler, anlaşılıyor ki Başbakan ve yol  arkadaşlarını ürkütmüş durumdadır.
Hükümet ve AKP içinden ciddiyetten uzak, bazen vurdumduymazlığa varan açıklamalar aldı başını gidiyor.
Demek ki, yaranın tam üzerine bastık. Feryat, gerekçe arama, itiraf, inkar hepsi bir arada…
Bir Bakan, belgelere “yalan sahte” derken diğeri kabul ediyor, “belki  şu anda da görüşmeler devam ediyordur” diyor.
Ancak, herkes gibi bizlerde sormaya devam ediyoruz.
Başbakan’la Öcalan arasında bölge ve ülkemizle ilgili, yüzde 90-95 oranında hangi  konularda  mutabakat var? Yüzde 5 hangi konularda  uzlaşma yok? Cevap bekliyoruz.
Hayali suikast mağdurluğunu çok iyi oynayan, talimatla  kendini TV’lerde program yaptıran Başbakan Yardımcısı’nın belki  Başbakan  adına açıklaması yerinde olur.
Aklının şaşıp şaşmadığını vereceği cevaplara bırakıyoruz.
 

OLAY BASİT,  AÇIK VE SABİTTİR
 

AKP, meşru siyaset zeminini  meşru siyaset kurumlarını ve TBMM’yi değil terör örgütünü siyasi konularda  doğrudan müzakere için muhatap almıştır.
Bu müzakere; örgüte silah bırakma  amacı dışında, her türlü tavizi içeren siyasi konuları kapsamaktadır. “Terörle müzakere edilmez mücadele edilir” diyen konjonktür milliyetçisi Başbakan’ın milletin önünde maskesi düşmüştür.
Evet; Tevil etme görevlileri, saptırma uzmanları, gerçek dışı konuşma ve kandırma üstatları buyurun sahneye….
Sahne sizin, gösterin şimdi hünerlerinizi.