Ortodonti Tedavisi

Ortodonti Tedavisi
29 Mart 2019 11:46

Ortodonti, çapraşık ve uyumsuz olan dişlerin uyum ilişkilerini kontrol ve teşhis eden, bu durumu önlemeye çalışarak, tedavisinin yapıldığı diş hekimliğinin uzmanlık dalı olarak bilinir.

 

 

Ortodonti ile Hangi Sorunlar Tedavi Edilir?

 

Ortodonti, tek olarak, çene- yüz ya da kozmetik diş hekimliğiyle beraber kullanılabilmekte olan çok yönlü diş hekimliği dalıdır. Ortodontiyle tedavi edilen durumlardan bazıları; anteroposterior yani hem öne hem de arkaya doğru sapmalar, çapraşıklık ve estetik gibi sorunlardır.

 

Ortodontik Tedavi Nasıl Yapılır?

 

Ortodonti, düzensiz- kötü kapanışlar ve diğer kozmetik sorunlara çözüm sunmakta olan oldukça gelişmiş bir alandır. Ortodontist, genellikle görsel muayeneyi, panoramik x- ışınlarını ve çalışma modellerini kullanarak, uyumsuzlukların kesin sebeplerini değerlendirir. Bir tanı yapıldığı zaman çeşitli ortodontik tedavi yöntemleri vardır.

 

İlk olarak başlangıç tedavisi yapılır. Tedavide genel olarak yetişkin dişler tam olarak geliştiği zaman, yani çocuklar 12- 13 yaşına gelene kadar başlamamaktadır. Bazen, diş sorunları önceden fark edilmiş ise tedavi birkaç yıl sonra başlar. Yarık dudak ve damağı olan çocuklara, yetişkin dişleri tamamıyla gelişmeden ortodontik tedavi uygulanabilir. Herhangi bir ortodontik işlemin başlanabilmesi için iyi bir ağız hijyeni gerekir.

 

Kullanılmakta olan cihazlar, dişlere yerleştirildiği zaman, yiyecek parçalarının sıkışması daha olası olmaktadır. Tedavi esnasında, hastaların diş çürümelerinin önlenmesi için çok dikkatli olunmalıdır. Ayrıca dişler daha sık fırçalanmalıdır. Ortodonti tedavisi de iyi bir ağız hijyeni yapılmazsa diş çürümeleri görülebilir.

 

Ortodonti de Teşhisin Değerlendirilmesi Nasıl Olur?

 

Ortodontistler, hastaların dişlerini değerlendirerek, tedavilerin nasıl yapılabileceğini tahmin eder. Bu durumlarda bazı tanısal prosedürler yapılır. Bunlar; tam tıbbi ve diş sağlığı geçmişi alınır. Klinik muayene, diş ve çene röntgeni ve dişlerin alçı modellerine bakılır. Değerlendirme yapıldıktan sonra ortodontistler bir tedavi planı yapar. Ortodonti tedavisi yapılırken sabit ve çıkarılabilir olarak iki çeşit malzeme kullanılır.

 

Ortodonti Fiyatları Ne Kadardır?

 

Ortodonti fiyatları çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Tedavinin süresi, hastaların ihtiyaçları ve isteğine göre kullanılmakta olan malzemelerin türü ve kalitesi de fiyatları etkilemektedir.

 

Daha fazla bilgi için: https://www.firatkocortodonti.com/