MHP’li Çetin: PKK’nın “Çekilmeyi durdurduk” açıklaması, AKP’nin açılım politikalarının çöktüğünün ispatı

MHP’li Çetin: PKK’nın “Çekilmeyi durdurduk” açıklaması, AKP’nin açılım politikalarının çöktüğünün ispatı
10 Eylül 2013 10:40

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, PKK’nın “Çekilmeyi durdurduk” açıklamasının, AK Parti Hükümeti’nin “yıllardır üzerine inşa ettiği açılım politikalarının” çöktüğünün ispatı olduğunu iddia etti.

 

 

Çetin, yaptığı açıklamada, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Kandil-parti-İmralı şeytan üçgeniyle ittifak siyasetinin”, yapılan bütün hesapların aksine seçimlere kadar dayanamadığını ve iflas ettiğini öne sürdü. “Dünyada örneği görülmeyecek şekilde kanlı terör örgütünün muhatap alınmasıyla, örgütün psikolojik bir üstünlüğe kavuştuğu ve bunun vatandaşlarımız üzerinde, devletimiz ve milletimizin doğrudan varlığını ilgilendiren güvensizliğe dayalı olumsuzluklar doğurduğu açıktır” diyen Çetin, bizzat Hükümet eliyle, Türkiye’nin bir bölgesinin terör örgütüne temsil edildiğini, bölgedeki vatandaşların devletle olan bağının asgariye indirildiğini savundu. Başbakan Erdoğan’ın derhal, şahsi hesaplarını ve parti menfaatlerini bir tarafa bırakarak, Türkiye’nin çıkarlarına uygun davranmaya başlaması gerektiğini vurgulayan Çetin, şu ifadeleri kullandı:

 

“Terör örgütüyle bu örgütün lideri arasındaki görüşmeler derhal kesilmeli, bölücü başının örgütünü devletin imkanlarıyla yönetmesi engellenmelidir. AKP hükümetinin terörist başını kullanarak terör örgütünü kontrol etme ve teslim alma siyasetinin gerçekleşme şansı kalmamıştır. Tam aksine bölücü örgüt ve elebaşı, hükümetin zafiyetlerini kullanarak tarihinde hiç erişmedikleri güce, özgüvene ve popülerliğe kavuşmuştur. AKP iktidarının aynı basiretsizliği ve beceriksizliği gösterdiği dış politikadaki tükenişin ülkemizi getirdiği mevzi ise bağımsızlığın timsali büyük Türk milleti için utanç verici bir boyuta ulaşmıştır. Başbakan Erdoğan ve ekibinin, ABD ittifakının yürüttüğü son haçlı seferinde Suriye’ye müdahale için adeta can atması ülkemiz adına üzücü olmanın ötesinde utanç vericidir. Yüce dinimiz İslam’ın mührünü taşıyan bu toprakları savunmak için Haçlı seferlerine karşı can veren ecdadımızın tarihi mirası, yapılacak son haçlı seferine çığırtkanlık yaparak gönüllü yazılan AKP hükümeti ve Başbakan tarafından çiğnenmektedir. BM’nin dahi devre dışı bırakılarak ABD öncülüğündeki emperyal bir koalisyonla saldırmaya hazırlanılan Suriye, Türk milletiyle ortak tarihi geçmişe sahiptir. Suriye ile ülke olarak geçmişte pek çok sıkıntı yaşasak da, aynı zamanda komşumuzdur. MHP, Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı Suriye’ye yönelik, hele de BM onayı olmaksızın bir askeri operasyonu doğru bulmamaktadır. Suriye’de bugüne kadar akıtılan kanın sorumlusu olan küresel güçlerin bölgedeki kaosu daha da içinden çıkılmaz hale getirecek ve daha çok Müslüman kanı dökülmesine yol açacak müdahalelerine Türkiye’nin alet edilmesine karşı çıkmaktadır. Türkiye’yi yöneten iktidarın dış politikayı ideolojik ve mezhep anlayışlarına kilitlemesini ve küresel güçlerin tesirinde ve hatta emrinde olmasını ülkemizin ve bölgemizin çıkarlarına aykırı bulmaktadır. Milliyetçi ülkücü hareket, bölgesel barışın ve daha hür bir İslam dünyasının ancak ve ancak bölgesinde güçlü ve dirayetli duracak bir Türkiye ile tarih boyunca bir başka güce dayanmak yerine bağımsız ve onurlu bir politikayı gözeten gerçek Türkiye ile mümkün olacağını düşünmektedir.”