Mercedes Adblue Emulator ve Arıza Tespit Cihazı

Mercedes Adblue Emulator ve Arıza Tespit Cihazı
29 Kasım 2017 10:52

Avrupa ülkeleri hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla ağır vasıta araçlarında adblue kullanımını zorunlu hale getirmiştir.

 

 

Bu zorunlulukla beraber özellikle Avrupa’nın önde gelen otomobil firmaları ağır vasıta kamyon, tır, otobüs ve iş makinalarını scr sistemiyle üretmeye başladı. Otomotiv sektörünün dev firmalarından biri olan mercedes firması da euro 6 modellerinin hepsini scr sistemiyle üretiyor. Scr sisteminin temel malzemesi olan adblue su ve üre karışımı bir sıvıdır. Araca konan ayrı bir tankta depolanır ve bir boruyla egzozdan çıkan zararlı Nox gazı üzerine püskürtülür. Nox gazı parçalanarak nitrojen ve su buharına dönüşür. Nox emisyonu yüzde 90 oranında azalmış olur. Ancak bu yöntemin sakıncası her ülkede ve ülkelerin bazı bölgelerinde adblue yakıtının bulunmamasıdır.

 

Yakıt bulunmadığı durumlarda aracın çekiş gücü düşer ve adblue arızaları meydana gelir. Adblue arızalarının giderilmesinde en etkili yöntem mercedes adblue emulator oluyor. Euro 5, euro 6 mercedes kamyon, tır, otobüs ve iş makinalarında adblue iptali için özel olarak tasarlanmış adblue iptal emülatörü kullanılıyor. Araca monte edilen iptal emülatörü adblue sistemini elektronik olarak yok sayıyor. Mercedes adblue iptal emulatörü mercedes marka tüm ağır vasıta modellerinde geçerlidir. Sistem yok sayıldığı için adblue sıvısına ihtiyaç kalmıyor. Araç torktan düşmüyor ve mazotla yoluna devam ediyor. Yeni teknolojilerle üretilen mercedes araçlarda bütün sistemler elektroniktir. Sistemler ve mekanik parçalar ECU denen elektronik kontrol ünitesi tarafından yönetiliyor.

 

Sistemdeki arızalar da ECU’ da kaydediliyor. Bu araçlarda arıza tespiti eski yöntemlerle yapılamıyor. Arıza tespiti için elektronik arıza tespit cihazları gerekiyor. Mercedes arıza tespit cihazı mercedes marka ağır vasıta otobüs, kamyon ve iş makinalarının arıza tespitinde kullanılmaktadır. Mercedes Sd Connect arıza tespit cihazı 91 modelden başlayarak son çıkan modellere kadar tüm mercedes ağır vasıta araçlarında kullanılabiliyor. Yazılımı da Türkçedir. Mercedes arıza tespit cihazı C5 ise yetkili servis lisans şifresine ihtiyaç duyulmadan kullanılmaktadır. Arıza tespit cihazlarıyla arıza kodu okuma-silme, canlı değerler ve araç verilerini görüntüleme, scn kodlama, adaptasyon ve kalibrasyon işlemleri yanında adblue iptali de yapılmaktadır. Mercedes motoru kullanan tüm araçlarda arıza tespiti yapılmaktadır.