Londra’da hazırlanan rapora göre Tahir Elçi’nin muhtemel 3 faili

Londra’da hazırlanan rapora göre Tahir Elçi’nin muhtemel 3 faili
8 Şubat 2019 10:20

İngiltere’nin Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Bölümü (Forensic Architecture) Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi cinayeti ile ilgili hazırladığı raporda, ‘kuvvetli suç şüphesi olan’ 3 muhtemel faile dikkat çekti. Sputnik Türkiye, hazırlanan raporun detaylarına ve araştırma görüntülerine ulaştı.

 

 

Cinayet günü çekilmiş videolar, sokağın mimari yapısına ilişkin görseller, tanık ifadeleri ve birçok materyal üzerinde uzun süre yapılan araştırmaların ardından hazırlanan rapor, Diyarbakır Barosu tarafından paylaşıldı.

Baro, Elçi cinayeti soruşturmasını yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na raporu daha önce teslim etmiş ve muhtemel faillerin ‘şüpheli’ sıfatı ile çağrılıp, ifadelerine başvurulmaması halinde ellerindeki verileri kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurmuştu.

 

‘TÜM VİDEOLAR EŞ ZAMANLI HALE GETİRİLDİ’

 

Hazırlanan raporda, yapılan araştırmalarla, videolar ses kayıtlarına referansla eşzamanlı hale getirildiği ve görsel işaretlerin doğrulama için kullanıldığı belirtildi.

Raporda, “Elçi’nin vurulma anı dört kameranın da kadrajı dışında gerçekleştiğinden, bu anı mevcut diğer tüm deliller ve tanıklıklarla çapraz referanslandırarak yeniden canlandırıldı. En başta Elçi’nin öldürülmüş olabileceği en kısa zaman aralığı belirlendi ve bunun için Elçi’nin yaşarken görüldüğü son an ile bedeninin yerde görüldüğü ilk an gözlemlendi” deniliyor.

 

 

https://tr.sputniknews.com/columnists/201902081037551638-londra-tahir-elci-fail-diyarbakir/