LDP Genel Başk. Başdanışmanı Özdoğan: LDP iktidarında önemli reformlar yapılacaktır

LDP Genel Başk. Başdanışmanı Özdoğan: LDP iktidarında önemli reformlar yapılacaktır
29 Mayıs 2015 15:01

Liberal Demokrat Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Halkın Habercisi yazarlarından İbrahim Özdoğan, bir ülkede en önemli yönetim politikasının yurttaşların adalet, can ve mal güvenliği politikasıdır olduğunu belirterek, “LDP iktidarında ilk ele alınacak icraatların başında bu konu gelmektedir çünkü adalet, can ve mal güvenliği olmayan yurttaşlar önce özgürlüklerini, sonra da buna bağlı olarak her şeylerini kaybederler.” dedi.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

LDP’li Özdoğan, “İçinde bulunduğumuz berbat duruma baktığımız zaman, suçlular ya çok az ceza almakta ya da hiç ceza almadan ellerini kollarını sallayarak etrafta dolaşmaktadırlar ki bu düzene derhal son vereceğiz.” dedi.

 

Halkın Habercisi’ne açıklamalarda bulunan İbrahim Özdoğan, 2 defa bir yıldan fazla hapis cezası gerektiren suç işleyenlerin, üçüncü bir suç işlemeleri halinde, toplumdan arındırılarak 10 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası çekmesi sağlanacağını söyledi.

 
Özdoğan LDP iktidarında, adalet mekanizması polis gücü maddi, manevi, donanım, araç gereç ne gerekiyorsa her şekilde takviye edileceğini, infaz yasasının kaldırılacağını ve yargıçların taktir haklarnın kaldırılarak suçlunun duruşmadaki iyi hali gibi kabul edilmez indirimlere son verileceğini, suçlunun değil mağdurun lehine olan tüm hükümlerin uygulanması sağlanarak suçlunun gerçek cezasını göreceğini ifade etti.

 
“Adalet sisteminde dünyanın en geri zekalı uygulaması, suçluya iyi hal indirimi ve yargıcın taktir hakkıdır.” diyen LDP’li Özdoğan açıklamasına şöyle devam etti:

 
“Ne demek, suçlu bir cana kıyacak, kadın ve çocukların ırzına geçecek, sonra da boynuna bir kravat takıp takım elbise giyinecek, yargıcın karşısında artistçe boynunu bükecek-boynunu bükmeye mahkum, başka çaresi var mı- ve böylece iyi hal uygulamasından çok az ceza ile kurtulup dışarı çıktığında yine aynı herzeleri yemeye, nice canlar yakmaya devam edecek.

 
Tüm yurttaşların vicdanına soruyorum, böyle olmuyor mu?

 
Suçların büyük bölümünden Anayasa’ya koyacağımız hükümlerle affı kaldıracağız.

 
Örneğin, cana kıyma, kadın ve çocukların ırzlarına tecavüz, taciz ile Devlet malını çalma, hortumlama, talan etme suçlarının cezaları asla affedilmeyecek.”

 

 
Liberalizmin insan özgürlüğüne ve yaşama hakkına çok önem verdiği için adalet sistemini çok radikal olarak uyguladığını ve idam cezasından yana olduğunun altını çizen Özdoğan,  “Liberal Demokrat Parti iktidarında biz de adaleti çok radikal şekilde ödünsüz uygulayacağız ve idam cezasını insan yaşamına saygı bakımından uygulayacağız ki ABD’de bu nedenle idam cezası uygulanmaktadır.” dedi.

 
Ülkemizde her yıl binlerce insanımızın trafik kazalarında yaşamlarını yitirdiğini, binlercesinin de sakat kaldığını söyleyen İbrahim Özdoğan, bunun nedeninin sürücülerin mahkemelerde paçayı kolay yırtmalarından dolayı konulan kurallara uymaması olduğunu ifade etti.

 

Özdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

 

 

“LDP iktidarında yurttaşlarımızın canlarını korumak amacıyla trafik kazalarında ağır kusuru olup ölüme neden olan sürücülere taammüden cana kıyanlara uygulanan cezalar verilecek, trafik kurallarına uymayanlar ağır müeyyidelerle karşılaşacaktır ki bu şekilde can kaybını yüzde 90 oranında azaltacağımızı hesap ediyoruz.

 
LDP iktidarında sağlık politikalarında da önemli reformlar yapacağız ki bunun temeli tüm sağlık hizmetlerine muafiyet getirilerek tam rekabet ortamında hür girişimcilere devredilecek, böylece sağlık hizmetlerinde kalite ve ucuzluk sağlanacaktır.

 
Devlet, maddi olanakları yeterli olmayan yurttaşlarımıza genel bir sağlık sigorta sistemi kurarak prim desteği verecek, böylece her yurttaşımızın kaliteli sağlık hizmetini almasını sağlayacaktır.

 
LDP, devletçi anlayışla eğitimin yerlerde süründüğüne inanmaktadır ki her yıl üniversite sınavlarında yüz binlerce öğrencinin sıfır çekmesinden bunu çok iyi biliyoruz; bu nedenle eğitim hizmetlerini, şahıslar, vakıflar ve özel girişim rekabet ortamı içinde yüklenecektir.Devlet 12 yıllık eğitim süresince gereksinimi olan öğrencilere burs verecek, bunun dışında sadece vergi muafiyetleriyle sistemin gelişmesini sağlayacaktır.

 
LDP iktidarında YÖK denen çağdışı kurum kaldırılarak üniversitelerimiz tam özer ve özgür duruma getirilecek ve her üniversite kendi rektörünü ve yönetim organlarını kendisi seçecektir.

 
Yine her üniversite liberal yönetime uygun olarak öğrenci alma sistemini kendisi belirleyecek ve alacağı öğrencileri kendisi belirleyecektir ki bu uygulama taktir edersiniz ki öğretimde yüksek kalite getirir.”

 
LDP olarak dış politikada temel felsefelerinin, dünyanın 5. büyük ordusuna sahip, 17. en büyük ekonomisi olarak ve dünya coğrafyasında asla tartışılmayacak bir stratejik konumda bulunan güçlü bir dünya ülkesi olmanın bilinci ile tamamen akıl, mantık, sağduyu, bilgi ve stratejik planlamalarla ve sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk milletinin yüksek çıkarlarını koruyacak ilkelerle yapılandırmak olduğunu belirten İbrahim Özdoğan, bu bağlamda olmak üzere Atatürk’ün de vasiyeti olduğu üzere Araplar arasındaki sorunlara karışmayarak Ortadoğu bataklığına hiçbir şekilde saplanmayaklarını vurguladı.

 
Özdoğan; “Türk milleti, tarihi şöyle bir gözönüne getirdiğimizde 1200 senedir canıyla malıyla kendini güya kutsal bir kavme feda edermiş gibi Arapların yükünü çekmektedir.
Yeter artık, Arapların yakamızdan düşmesi lazım, biz dış politikada dünyanın merkezinde olacağız LDP iktidarında; onların ayrılıkçı çekişmelerinin belasını üstümüze çekmeyeceğiz.

 
Maalesef RTE’nin Arapçı zihniyetiyle AKP hükümeti döneminde Atatürk’ün ‘’Araplar arasındaki sorunlara karışmayın’’ vasiyetinden uzaklaşılarak, onların aralarındaki çekişme pisliklerini omuzlarımıza aldık ve şuanda iki milyon Suriyeli yoksul insanımızın rızkına ortak olmuş olarak, kriminal suçları çoğaltarak Türkiye’yi mahvediyorlar.” dedi.

 
LDP iktidarında, dünyada söz sahibi olabilmek için çok etkin bir şekilde özel bütçe ayrılarak lobi etkinliklerinin yürütüleceğini söyleyen LDP’li Özdoğan, diğer ülkelerle ilişkilerimiziin geliştirileceğini de sözlerine ekledi.

 
Özdoğan açıklamasına şöyle devam etti:

 

 

“LDP iktidarında dış politikada uğraş vereceğimiz en önemli konulardan birisi de ‘’Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Daimi Üyeliği’’ni almamız olacaktır ki bunu elde edecek jeo-stratejik, jeo-politik ve Türkiye olarak diğer üye ülkeleri hizaya getirecek kozlarımız vardır ama bu AKP iktidarı onlara karşı açıklarından dolayı bunu yapamamaktadır.

 
LDP olarak halktan destek bekliyoruz; bilinçli toplumlar oylarını kullanırken partilerin politikalarına göre hareket ederler, seçim barajına göre değil, zaten sen oy verirse baraj diye bir engel kalmaz.”

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN Twitter