LDP Genel Başk. Başdanışmanı Özdoğan: LDP iktidarında çevre ve hayvan hakları alanında önemli reformlar yapılacak

LDP Genel Başk. Başdanışmanı Özdoğan: LDP iktidarında çevre ve hayvan hakları alanında önemli reformlar yapılacak
14 Mayıs 2015 11:24

Liberal Demokrat Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Halkın Habercisi yazarlarından İbrahim Özdoğan, 7 Haziran seçimlerinden sonra Liberal Demokrat Parti’nin iktidara gelmesi durumunda çevre ve hayvan hakları konusunda gerçekleştireceği reformları Halkın Habercisi’ne anlattı.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

LDP’li Özdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

 

 

-AKP dahil şimdiye kadar gelen iktidarlar çevre ve hayvan hakları konusunda bilinçsiz oldukları için dişe dokunur bir adım atmamışlardır; bu gidişle bundan sonra da bu konuda bir icraatta bulunmayacakları ortadadır.

 
-Bu nedenle, çok geniş olarak LDP programında ”çevre” ve ”hayvan hakları”na çağdaş ölçütlere uygun olarak yer vermiştir; iktidarında gerekli yasalar çıkarılarak ivedilikle uygulamaya koyacaktır.

 
-Her ne kadar ekonomik gelişme, sanayi, kalkınma üretim toplumunun zenginleşmesi için önemli ölçütler olsa da yüzyılımızda en önemli ekonomik değer ”çevre” olacaktır.

 
-LDP yaşamımızın gerçek kaynağının sağlıklı bir çevre olduğuna inanır.Gelecek nesillerden ödünç aldığımız çevre ve doğal kaynakların korunması en önemli politikalarımızdan biri olacaktır.LDP iktidarında bu politikaların belirlenmesinde gönüllü kuruluşların temsilcilerinden
oluşan bir ‘’Çevre Kurulu’’ oluşturulacaktır.

 
-Yasaklama LDP politikalarına ters düştüğünden dolayı, pet şişe ve naylon poşet kullanımına yüksek oranda depozito ödeme koşulu
koyulacak, cam şişe ve kese kağıdı gibi doğa dostu malzemelerin kullanımı imrendirilecektir.

 
-Tekrar kullanılabilir atıklar için geri dönüşüm programları desteklenecek, belediyelere bu yönde teşvikler sağlanacaktır.

 
-Fabrikalar, organize sanayi bölgeleri, benzeri kuruluşlar ve oluşumların yenilenebilir, çevreci enerji ile kendi elektriklerini üretmelerinin önündeki engeller çıkarılacak yasalarla kaldırılacaktır.

 
-Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ile elektrik üretebilen firmalara lisanslama çalışmaları hızla tamamlanacaktır.

 
-Denizlerimiz, göllerimiz, nehirlerimiz, ormanlarımız ve yaşadığımız tüm çevremiz ileri batı ülkelerinde olduğu gibi kirletilmekten, her
tür tahribattan korunacak, bu konuda çok caydırıcı yasalar derhal çıkarılacaktır.

 
-LDP iktidarında, sokak ve ev hayvanlarına karşı işlenen suçlar kabahat olmaktan çıkartılarak caydırıcı ağır cezalar getirilecektir.

 
-Hayvanlara eziyet etmekten veya onları öldürmekten hüküm giyenlerin cezalarının ‘’sabıka kaydı’’na işlenmesi için yasa çıkarılacaktır.

 
-Sokağa bırakılan hayvanların bakımı için belediyelere veteriner hekim bulundurma, ya da veterinerlik hizmeti alma zorunluluğu getirilecektir.

 
-Sokak hayvanlarını bakmaya ve korumaya yönelik kurulan hayır derneklerine yapılan bağışlar vergiden düşülecektir.

 
-Liberal Demokrat Parti iktidarında ‘’Avlanma Yasası’’ yeniden çağdaş ölçütlere uygun olarak yeniden çıkarılarak doğadaki hayvan nesillerinin tükenmesinin önüne geçilecek, bilakis yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bulunan yaban hayvanlarının sayılarının her geçen
sene çoğalması sağlanacaktır.Kaçak avlanma caydırıcı yasalarla önlenecektir.

 
-Çok önemli ulusal varlıklarımızdan biri de endemik bitki örtümüz, yani türleri sadece yurdumuzda olan bitkilerin her geçen sene azalması
ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmasıdır.Maalesef şimdiye kadar gelen hükümetlerin bu konudan haberleri bile yok.Yabancılar her sene kaçak yollardan bu bitkilerimizi kökleri ile sökerek kendi ülkelerine kaçırıp, orada yetiştirmekteler; bu nedenle bu bitkiler bizde ise tükenme noktasına geliyor.Bu bitkilerin çoğu da ilaç hammaddesi elde edilmesinde kullanılmaktadır.Mesleğim icabı çok iyi bildiğim bu konu milletimiz ve ülkemiz için çok büyük yaradır.

 
LDP iktidarında Anadolu topraklarına has ‘’endemik bitki’’ örtüsünü korumak için çok etkili yasalar çıkaracağız ve birinci önceliklerimiz
arasındadır.

 
Özet olarak verdiğimiz Liberal Demokrat Parti’nin ‘’çevre’’ ve “hayvan hakları’’ konusundaki politikalarının değerlendirilmesi, çok değerli Türkiye kamuoyuna aittir.