Külliye resepsiyonunda smokin ve uzun etek şartı kalktı

Külliye resepsiyonunda smokin ve uzun etek şartı kalktı
25 Ekim 2016 13:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim’de Beştepe’de “Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu” verecek. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşecek tören için 29 Ekim davetiyeleri gönderilmeye başlandı.

 

 

 

 

Deniz Ayhan / Sözcü

 

 

 

Davetiyede geçen yıllarda yer alan “Cumhurbaşkanlığı Sarayı (Beştepe) ifadesi “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi” olarak değiştirildi. Geçmiş yıllardaki “Uzun etek, mesdress (sırma işli kruvaze askeri kostüm), milli kıyafet” şartı da kaldırıldı ve sadece “koyu renk elbise” notu yer aldı.

 

 

 

SMOKİN DE YOK

 

 

 

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dönemlerindeki davetlerde konukların kıyafeti için “smokin, koyu renk elbise, uzun etek, mesdress” şartı aranıyordu. Erdoğan’ın 2014 yılında ve 2015 yılında yaptığı resepsiyonlarda da bu kıyafet şartı yer almıştı. Ancak Erdoğan’ın 29 Ekim 2016 resepsiyonu için hazırlanan davetiyede “uzun etek, mesdress ve milli kıyafet” şartı ortadan kalktı.

 

 

 

 

29 Ekim günü 18.30’da başlayacak olan resepsiyon için hazırlanan davetiyede, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan Cumhuriyet’in 93. yıldönümü vesilesiyle 29 Ekim 2016 Cumartesi günü saat 18.30’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek resepsiyona katılımlarını rica ederler” ifadesine yer verildi. Muhalefetin daha önce boykot ettiği resepsiyona katılıp katılmayacağı, merak konusu.