‘Koltuk istiyorsan Atatürk’e hakaret et’

‘Koltuk istiyorsan Atatürk’e hakaret et’
5 Şubat 2016 16:54

CHP’de, Atatürk resminin indirilmesi olayını anlatan Nazlıaka’nın disipline verilmesi tepkiye neden oldu.

 

 

Zihni Erdem / Aydınlık

 

 

Eski CHP Milletvekili Şahin Mengü, failde onur varsa çıkıp açıklaması lazım, dedi.

 

 

CHP Merkez Yönetim Kurulunun Atatürk’ün resminin indirilmesiyle ilgili aldığı karar parti tabanını tatmin etmedi. Olayın failini ortaya çıkaramayan CHP yönetiminin, skandalı kapatmak için olayın tanığı Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın partiden kesin ihracını istemesine çok sayıda partili tepki gösterdi.

 

Eski CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, ‘“CHP’de koltuğu kapmak istiyorsan ya Atatürk’e hakaret edecek “kefere’ diyeceksin, ya da Atatürk’ün resmini duvarından indireceksin” dedi.

 

 

İşte o açıklamalardan bazıları:

 

İDDİA EDEN İSPAT ETMELİ

 

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu: CHP’de hiç kimse Atatürk’ün resmini indiremez… İddia eden ispat edecek… Gereği yapılacak…
Biz de bu utançtan kurtulacağız.

 
Eski CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu: Koltuğu kapmak istiyorsan CHP’de, ya Atatürk’e hakaret edecek ‘“Kefere” diyeceksin, ya da Atatürk’ün resmini duvarından indireceksin.

 
FAİL ORTAYA ÇIKSIN

 

Eski CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü: Eğer resmi indiren Zeynep Altıok değilse, çıkıp Aylin Nazlıaka’ya “İsmi açıkla ben töhmet altında kalıyorum” demesi gerekir. Tabii fail o değilse… Şimdi gerçek failde birazcık onur haysiyet varsa çıkar ben indirdim, şu gerekçeyle indirdim demesi lazım. Belki Nazlıaka da bunu bekliyordur.

 
Atatürkçülere meydan okuyor

 

Eski CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz: Ben ABD konsolosunun bilgi kaynağı Sezgin Tannkulu’nun gerçek yüzünü haykırdığım için, Aylin Atatürk’e sahip çıktığı için disipline veriliyor. Yeni CHP değil, gerçek CHP’nin milletvekilleri nerede? Kemal Kılıçdaroğlu TV Programı’nda Aylin Nazlıaka’ya atfen “Bunların tamamını temizleyeceğim” demiş. Yani Atatürk’ün partisinden Atatürkçüleri mi? Nerede görülmüştür suçu işleyenin değil de ihbar edenin cezalandırıldığı? Nazlıaka’nın disiplin işlemi CHP Genel Merkezi’nin Atatürkçülere meydan okumasıdır. Atatürk’ü savunduğu için Aylin Nazlıaka CHP’den, kumpas mağduru Balbay Cumhuriyet’ten atılıyor bu tesadüf değildir. Bütün kaleler zaptedilmiştir.

 
Atatürk’ün resmini indirme skandali sosyal medyada tartışılmaya devam ediliyor. Sosyal medyada çok sayıda kişi CHP’den ihracı istenen Aylin Nazlıaka’ya, Atatürk’ün resmini indiren CHP’li milletvekilinin ismini açıkla, çağrısında bulundu.

 

Tvvittter ve Instragam hesaplarıda Nazlıaka’yı takip eden partililer, onun her fotoğraf ve paylaşımın altına “Atatürk’ün kurduğu partide, Atatürk’ün kurduğu Meclis’te, yeni şeyler söylemek lazım diyerek Atatürk’ün resmini indiren vekil kim?” sorusunu sordu.

 
AKP’liler bile indirmedi

 

Eski CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün: TBMM’deki milletvekili odalarında parti ayrımı yapmaksızın Atatürk resmi vardır. Atatürk resminin yanında milletvekilinin bağlı olduğu partinin liderinin fotoğrafı vardır. Odalarda Davutoğlu, Demirtaş ve Kılıçdaroğlu resimleri ile Atatürk resimleri yan yanadır. CHP’li malum bir milletvekilinin Atatürk resmini indirdiği artık biliniyor. Olayın basına duyurulmasında Aylin Nazlıaka’nın – belki yöntemde acemi olsa da- olumlu bir rolü var. O halde resmi indiren malum vekil değil, Aylin Nazlıaka neden disipline veriliyor? Gezi’de çok aktif olan, Gökçek başta olmak üzere gericilerin hedefi olan Aylin Nazlıaka acaba niçin cadı kazanına atıldı?”