Kılıçdaroğlu yeni ‘A Takımı’ kuruyor

Kılıçdaroğlu yeni ‘A Takımı’ kuruyor
5 Mayıs 2018 09:17

CHP’de milletvekilliği adaylığı için son 48 saate girilirken, kendi alanında bir çok ünlü akademisyen aday adaylığı başvurusunda bulunması dikkat çekti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 24 Haziran’dan sonra oluşacak TBMM’de kendi alanında uzman yeni yüzlerle vitrinini güçlendirmek için düğmeye bastığı öğrenildi.

 

 

 

CH’de 30 Nisan’da başlayan aday adaylığı başvurularında, birçok sürpriz isim aday adaylığı başvurusunda bulundu.

 

CHP’ye başvuran isimler arasında birçok akademisyenin olması dikkat çekti. Seçimlerde kuvvetler ayrılığı ve güçlü parlamenter sistem şiarıyla seçim çalışmasına hazırlanan CHP Genel Başkanı’nın, bilgi ve birikimine güvendiği yeni ve genç akademisyenlerle partisini takviye etmek için düğmeye bastığı öğrenildi.

 

Konusunda uzman hukukçu, sosyolog, ekonomist ve siyaset bilimci başta olmak üzere genç akademisyenlere kucak açacak olan Kılıçdaroğlu’nun 1977 yılında Ecevit’in, ‘genç beyinleri’ Meclis’e taşımasına benzer bir yöntemle, genç beyinleri Meclis’e taşımaya hazırlandığı öğrenildi.

 

İşte CHP’de akademisyen ve bürokrat kökenli milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler:

 

FETHİ AÇIKEL İLK SIRADA
CHP Lideri’nin yeni dönemde, 2010-2015 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu’nda (BYKP) Başkan Yardımcısı olarak görev alan ve son kurultayda PM’ye seçilerek, BYKP’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel’i, Meclis’e taşımasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kilicdaroglu-Yeni-A-Takimi-Kuruyor1

 

MECLİS’E ‘SAKİN GÜÇ’ TAKVİYESİ
CHP Gençlik Kolları Başkanlığı yapan ve partiyi çok iyi tanıyan, partideki pratik yaşamını, ‘CHP’de, Sosyal Demokrasi ve Sol’ kitabıyla teorik çalışmalara da taşıyan akademisyen kökenli, PM üyesi Yunus Emre’nin de milletvekili olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Televizyonlardaki tartışma programlarının vazgeçilmez genç yüzlerinden olan Yunus Emre, ekranlarda, ezbere konuşmayan, görüş ve önerilerini sakin bir dille ifade etmesinden dolayı, parti içinde “Sakin Güç” olarak nitelendiriliyor. Emre’nin İstanbul’dan aday olması bekleniyor.

Kilicdaroglu-Yeni-A-Takimi-Kuruyor2

 

 

HUKUKÇU TAKVİYESİ
CHP’de adaylık için üniversitedeki öğretim üyeliği görevinden istifa eden ve iki dönemdir partide Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği görevini yürüten, teşkilatlarla yakından bağ kuran ve desteğini alan Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi ve eski dekanı Ahmet Ersen Özsoy da CHP’nin yeni dönemde Meclis’te CHP Lideri’nin yer vermeyi düşündüğü genç beyinler arasında ismi sayılıyor. Özsoy’un Ankara 3’üncü bölgeden aday olması bekleniyor.

Kilicdaroglu-Yeni-A-Takimi-Kuruyor3

 

 

MAĞDUR AKADEMİSYEN TAKVİYESİ
OHAL kararnamelerinden mağdur olan sol kökenli öğretim üyeleri konusunda sık sık eleştirilerini dile getiren Kılıçdaroğlu’nun son kurultayda PM’ye taşıdığı genç isimlerden Prof. Dr. Yüksel Taşkın’ını Meclis’e taşıması bekleniyor. Taşkın’ın İstanbul’dan aday olması bekleniyor.

Kilicdaroglu-Yeni-A-Takimi-Kuruyor4

 

 

AHMET ÖZER DE BAŞVURDU
Sosyoloji alanında çalışmalar yapan Prof. Dr. Ahmet Özer ise Mersin’den aday adaylığı başvurusunda bulundu. Kürt sorunu konusunda çalışmalarıyla öne çıkan Özer’in de yeni dönemde CHP’nin akademisyen kökenli milletvekillileri adaylığı konusunda şans tanınan isimler arasında yer alıyor.

Kilicdaroglu-Yeni-A-Takimi-Kuruyor5

 

 

GENÇ BÜROKRAT DA LİSTEDE
Yıllardır CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın danışmanlığını yapan, DTP kökenli , partinin genç yüzlerinden ekonomi kökenli, akademisyen kökenli Dr. Osman Berke Duvan da Adana’dan milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu. CHP’nin 2015 seçimlerindeki ’Merkez Türkiye Projesini’nin duayenlerinden olan Duvan’ın da seçilecek yerden Adana’dan listeye konulması bekleniyor.

Kilicdaroglu-Yeni-A-Takimi-Kuruyor6

 

 

BOZOĞLU DA YENİDEN ADAY
Geçmiş dönemlerde İzmir’de milletvekilliği adayı olan Dr. Turgay Bozoğlu da yeniden adaylık için görevinden istifa etti. Çankaya Belediye Başkan Yardımcılığı, Hesap Uzman Yardımcılığı, Hesap Uzmanlığı ve Baş Hesap Uzmanlığı görevlerinde bulunan Bozoğlu, son dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığını yapıyordu. Adaylık başvurusunda bulunan Bozoğlu’nun bu kez İzmir’den seçilecek yerden aday gösterilmesi bekleniyor.

Kilicdaroglu-Yeni-A-Takimi-Kuruyor7