Kılıçdaroğlu Parti Okulu’nda ilk kez eğitim verdi

Kılıçdaroğlu Parti Okulu’nda ilk kez eğitim verdi
21 Ağustos 2017 21:33

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiği “Üyelerin Temel Siyasi Eğitimi”nde başarılı olup, Parti Eğitmeni olmak üzere Ankara’ya davet edilen 40 genç “Eğitici Eğitimi” programına katıldı.

 

 

 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti Okulu’nda ilk kez eğitim vererek, “Atatürk’ü Anlamak” konulu derste gençlerle buluştu.19-20 Ağustos tarihlerinde Bülent Ecevit Siyaset Okulu binasında gerçekleştirilen iki günlük eğitimde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya, Tuba Canlı, Aydın Yaşar, Serpil Ejder ve Çağlar Akay’dan oluşan eğitmen ekibi de dersler verdi.Eğitmen adayı gençler Sunum Teknikleri, Yetişkin Eğitiminin Temel Özellikleri, Sosyal Proje Yönetimi ve İletişim Teknikleri konularında teorik eğitim alırken, yapılan atölye çalışmalarında öğrendikleri bilgileri pratik uygulamalarla pekiştirdiler. CHP Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Mersin  Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı açılış konuşmasında Parti Okulu’nun üzerine kurulduğu felsefesinin önemin özenle vurguladı. Atıcı bu eğitimin ardından yeni eğiticilerin Türkiye’nin her yerinde bilgiye dayalı sosyal projeler ile halka ulaşmayı hedeflemeleri gerektiğini anlattı.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu verdiği “Atatürk’ü Anlamak” dersinde, Türkiye’nin bugünü ve geleceği olarak nitelendirdiği gençlere “Geçmişimizi çok iyi bilirsek, yaşanan olayların hangi gerekçelerle yaşandığını bilirsek, geleceği daha iyi kurgularız.” dedi. Hain bir cinayete kurban giden Cumhuriyet aydını Ahmet Taner Kışlalı’nın “Atatürkçülük, geçmişin bekçiliği değil, geleceğin öncülüğüdür.” sözünü anımsatan Kılıçdaroğlu, “Atatürk’ü anlamak için Kışlalı’nın bu sözünü iyi irdelemek gerekir.” dedi.Türkiye Cumhuriyeti’ni Atatürk’ün izinde nasıl yöneteceklerini beş bölümde anlatan Kılıçdaroğlu ana hatlarıyla Hukukun Üstünlüğü, Üreten Türkiye (katma değeri yüksek ürünler), Güçlü Sosyal Devlet (Aile Sigortası), Barışçıl Dış Politika ve Sürdürülebilirlik konularına değindi. “Türkiye’nin sorunlarını çok iyi biliyoruz, çok doğru analiz ediyoruz. Türkiye’yi geleceğe taşımak için planı olan tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Gittiğiniz yerlerde, çalışmalarınızda bunları halkımıza aktarmalısınız.” dedi. CHP’nin stratejilerini yaklaşık iki saatte aktaran Kılıçdaroğlu kendisini ilgiyle izleyen gençlerin yönelttikleri bütün sorulara cevap verdi. İki gün süren Eğitici Eğitimi’ni değerlendiren Aytuğ Atıcı, “Türkiye’nin CHP’ye, CHP’nin de Parti Okulu’ndan yetişen gençlere ihtiyacı var. Bugün 66. Eğitici Eğitimi’ni gerçekleştiriyoruz ve CHP Parti Okulu öz gücü olan eğitmenlerle büyüyor ve güçleniyor” dedi.

 

k1_126

 

Aytuğ Atıcı, Parti Okulu kapsamında Türkiye’nin tüm illerinde Gençlik Akran Eğitimi, Gençlik Yaz ve Kış Kampları, Üyelerin Temel Siyasi Eğitimi, Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi, Eğitici Eğitimi, Yönetici Eğitimi, Sandık Örgütlenmesi Eğitimi ve Sandık Güvenliği Eğitimi verdiklerini anımsattı. Yakın gelecekte ise Sosyal Demokrat Politikalar Eğitimi ve Sosyal Demokrat Liderlik Eğitimlerine başlayacaklarını söyleyen Atıcı desteklerinden dolayı örgüt yöneticilerine, eğitmenlere ve Parti Okulu Koordinatörlerine teşekkür etti.CHP Parti Okulu Ankara’da yapılan bu eğitimle eş zamanlı olarak Konya, Adıyaman, Zonguldak ve Muğla’da da Gençlik Akran Eğitimleri düzenleyerek genç partililere Sosyal Demokrasi, CHP Tarihi, CHP Tüzüğü, CHP Parti Programı, İletişim ve Sosyal Proje Uygulamaları konularında eğitim verdi.Partinin öz gücünü kullanarak kendi bünyesinde yetiştirdiği eğitmenlerle yurt genelinde eğitimler gerçekleştiren CHP Parti Okulu’nda, eğitim programlarına katılan gençlerin neşesi ve yaratıcılıkları dikkat çekti. CHP ve Türkiye’ye dair umutları her geçen gün arttıran gençler, “İktidar Yolu Parti Okulu” sloganıyla geleceğe bilgiyle ve emin adımlarla yürüdükleri mesajını verdiler.