‘IŞİD, kimyasal silah hücresi kuruyor’

‘IŞİD, kimyasal silah hücresi kuruyor’
19 Mayıs 2017 09:05

Suriye ve Irak’ta kimyasal saldırılar düzenleyen IŞİD’in, bu iki ülkedeki uzmanlarını bir araya getirerek ‘kimyasal silah hücresi’ kurma çalışmaları yürüttüğü belirtildi.

 

 

 

CNN’e konuşan ABD’li bir yetkiliye göre, ABD istihbaratının elde ettiği veriler, IŞİD’in kimyasal silah hücresi kurduğuna işaret ediyor.

 

 

‘HÜCRE FIRAT NEHRİ VADİSİNDE KURULUYOR’

 

 

ABD’li yetkili, daha önce bir arada çalışmayan uzmanlardan oluşan hücrenin, Irak sınırının hemen karşısında Fırat Nehri vadisindeki Mayadin ile El Kayim kasabaları arasında kurulduğunu ifade etti.

 

 

‘BAĞDADİ BU BÖLGENİN YAKINLARINDA SAKLANIYOR OLABİLİR’

 

 

Yetkili, “Binlerce IŞİD uzmanı ve sempatizanı bölgede olabilir. IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi de bu bölgenin yakınlarında saklanıyor olabilir. Rakka koalisyonun ve yerel güçlerin oluşturduğu askeri baskının altındayken, bu bölge IŞİD’in de facto başkenti olarak kabul ediliyor” dedi.

 

 

PENTAGON: IŞİD’İN LİDERLİĞİNİ RAKKA’NIN DIŞINA TAŞIDIĞINI BİLİYORUZ

 

 

CNN’in sorularını yanıtlayan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü Adrian Rankine-Galloway de “IŞİD’in liderliğinin önemli bölümünü Rakka’nın dışına taşıdığını biliyoruz. Teknik ve planlama ekipmanlarının büyük bölümünü taşıdıklarından da şüphe ediyoruz” diye konuştu.

 

 

© REUTERS/ Rodi Said