Ip Kamera Sistemlerini Neden Tercih Etmeliyiz ?

Ip Kamera Sistemlerini Neden Tercih Etmeliyiz ?
13 Mart 2019 14:37

Ip kameralar çağımızda giderek kullanımı artan çok yaygın bir kablosuz kamera sistemidir. İşletmeler, hastaneler, alışveriş merkezleri, marketler, eczaneler, bankalar aklınıza gelebilecek her kurum ve kuruluş hatta ve hatta artık insanlar bile kamera sistemlerini kullanmaktadırlar.

 

 

Kablolu kameralara nazaran ip kameralar kurulumu ve kullanımı basit olduğu için daha çok tercih sebebi olmaktadır. Ip kamera nedir, neden ip kamera tercih etmeliyiz, ip kamera özellikleri nelerdir ip kamera fiyatları, kablosuz kamara fiyatları nedir sizde bize katılın hep beraber inceleyelim.

 

Ip Kamera Nedir?

 

Ip kamera, yapısı gereği üzerinde bulunan sensörler yardımıyla görüntüleri kaydedip bu görüntüleri soft ortamda veriye çevirerek network üzerinden belirlenmiş kullanıcılara görüntüyü anlık olarak ileten sisteme denir.

 

Neden Ip Kamera Tercih Etmeliyiz?

 

Piyasada bulunan analog ve ip kameraları karşılaştıracak olursak analog kameralar klasik olarak tabir edilen kamera türleridir. CCTV (Close Circuit Television) yani kapalı devre televizyon diye de anılır. Analog kameralarda görüntülerin muhafaza edilebilmesi için DVR (Digital Video Recorder) adı verilen video kayıt cihazı bulunmalıdır aksi takdirde görüntü kaydetmek olanaksızdır.

Montajı yapılan kamera DVR cihazına kablo ile sonlanarak bu ikili ile görüntülerin kaydedilmesi sağlanır. Analog kameralar ip kameralara göre firmalara daha fazla iş yükü getirebilir, bu yüzden ip kameralar daha çok tercih edilir. Çağımız internet çağı olduğundan ip kameraların sayısının artması kaçınılmazdır.

Ip kameralar, her bir kamera için aynen bilgisayarda olduğu gibi ip adresine sahip cihazlardır. Montajında ve son kullanıcının kamerayı yönetmesinde daha portatif olduğundan bakım maliyetlerinin analog kameralara nazaran daha uygun olmasından dolayı daha fazla tercih sebebidir.

 

Ip Kamera Özellikleri

 

Ip kameralarda elektrik bazlı kablolama durumu kesinlikle yoktur bu yüzden işçilik maliyetinide düşürür. Çeşitlerine göre çok duyarlı ve mükemmel ip kameralar bulunmaktadır. Çözünürlüğünü istediğiniz kadar seçebilirsiniz, tabi bu da kamera maliyetini artıracaktır ancak, izleyebileceğiniz alan ve yer buna oranla genişleyecektir.

Ip kameralar görüntü kaydı sırasında hareket eden objelere daha çabuk tepki vererek güzel sonuçlar ortaya çıkarır. En önemli özelliklerinden bir tanesi programlanabilir oldukları için yazılım güncellemeleri ile daha üst seviyelere taşınmaları daha yönetilebilir olmalarıdır.

Ip kameralar, bir Ip’ye sahip olacağından siz nerede olursanız olun internet üzerinden kameranızın ip’si ile görüntü kayıtlarını istediğiniz an izleyebilir, durdurup ileri veya geri sarabilirsiniz.

 

Ip Kamera Fiyatları, Kablosuz Kamera Fiyatları

 

Ip Kamera Fiyatları ve Kablosuz Kamera Fiyatları sizin isteyeceğiniz ve belirleyeceğiniz özelliklere göre değişiklik göstermektedir. Kameranız hangi çözünürlüğe ulaşmalı (1,2,3,5,11,16 ve 29 megapiksel çözünürlüğe kadar ip kamera bulunmaktadır.), gece görüş özelliği olmalı mı, set halinde mi kameranızı alacaksınız yoksa tek parça halinde mi kameranızı alacaksınız, kablolu mu istiyorsunuz kablosuz mu istiyorsunuz, içinde bulunan hareket algılama özelliği sayesinde herhangi bir hareket durumunda kamera SMS ve mail yoluyla sizi bilgilendirebilir bu tarz özellikler istiyor musunuz? Bu sorular, kameranızın fiyatını belirlemekte büyük ölçüde size yardımcı olacaktır. Sitemiz üzerinden kamera çeşitlerini ve özelliklerini inceleyebilir ve karar verebilirsiniz.

 

Kablosuz Kamera Fiyatları belirlemenizde https://www.f5market.com/ size büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Bünyemizde satışını gerçekleştirdiğimiz birçok marka seçeneği ile Havale ve EFT ile gerçekleştirdiğiniz ödemelerinizde sunmuş olduğumuz %20’ye varan indirimler bulunmaktadır.

 

Ip Kamera Fiyatları ve Kablosuz Kamera Fiyatlarını kameranızı alırken hangi özellikleri istediğinizi çok iyi bilmeli ve fiyat aralığınızı da ona göre belirlemelisiniz. Özellik ve fiyat belirlemede sitemiz üzerinden yardım alınabilir ve gerekli incelemeler sağlanabilir.