İnstagram Takibi Bırakanları Görebilmek

İnstagram Takibi Bırakanları Görebilmek
3 Kasım 2017 16:08

İnstagram’ a genel anlamda baktığınızda görselliği ön plana çıkarmış fotoğraf ve video paylaşımlarına önem veren bir sosyal medya platformu.

 

 

İnsanların bu platformda olmalarının amacı birbirlerini takip etmek ve paylaşımlarının birbirleri tarafından beğenilip yorumlanmasını sağlamaktır. İnstagram’ın belli bir kullanıcı kitlesi olmamasına karşın gençlerin biraz daha yatkın olduğu bir alan olduğunu görüyoruz. Takipçi konusunda da herhangi bir sınırlaması olmayan bu uygulama ile ne kadar fazla paylaşım yaparsanız o kadar fazla insan sayısına ulaşabilir ve takip ediliyor olursunuz.

 
İnstagram üzerinde takipçilerinizin sayısının artması demek bir anlamda da sizin fenomen olmanız demek olacaktır.

 
Fenomen Kime Denir?

 
Belli bir guruba ya da belli bir kitleye hitap eden paylaşımları, yüzbinler ve milyonlar tarafından takip edilip beğenilen ve paylaşılan kişi demektir. Sıradan paylaşım yapan kişilerin paylaşımları çok fazla karşılık görmez bu yüzden de insanlar instagram’da fenomen olabilmek için birbirleriyle yarışırlar. İnstagram’da fenomen olabilmenin ise belli bir kuralı vardır yani amacınız sizi takip etmeyenleri de kendi hesabınıza çekebilmek olduğu için paylaşımlarınızın özgün ve kaliteli olmasını sağlamak durumundasınız. Aksi takdirde fenomen değil yalnızca bir taklitçi olarak isimlendirilirsiniz.

 
Evet, instagram’ın hayatımızdaki yeri ve önemi büyüktür. Bu yüzden de yalnız kişiler değil aynı zamanda firmalarda bu sosyal medya platformunda etkili olmak ister. Çünkü her paylaşımın mutlaka bir karşılığı vardır mesele takipçi analizi yapabilmek ve insanların hangi paylaşımlara daha büyük ilgi gösterdiklerini bilmek.

 
Bugün pek çok İnstagram hesabına baktığınız da onların hedeflerinin de her zaman daha fazlası ve daha büyüğü olmak istediklerini görüyoruz. Dolayısıyla burası sürekli olarak bir yarış gerektiren bir alandır. İnsanların sizi takip etmelerinin yanı sıra, takibi bırakanları da mutlaka tespit etmek ve buna göre bir durum değerlendirmesi yapmak zorunluluğunuz var. Eğer ki siz gerçek anlamda bu alanda var olmak istiyorsanız bu sizin sorumluluğunuz altında bir durumdur. Ancak büyük markalar ve sanatçılar bu işi yaparlarken genelde bir sosyal medya danışmanı ile çalışmayı tercih ederler çünkü işin aynı zamanda profesyonellik yönü de vardır. Oysaki teknoloji bize bu konuda da yardım sağlamış durumda.

 

Örneğin mobil marketler bu alan içinde ücretsiz uygulamalara yer vermiştir. İnstagram takipçi analizi programları bu hesapların verimli bir şekilde analizini yaparak yol gösterirler. Örneğin takipçi sayılarınızın artışının istatistiğini rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Ya da toplam fotoğraflarınızın toplam paylaşımlarının ne kadar olduğunu görebilirsiniz. Bunun gibi pek çok özellik tek bir uygulama ile ücretsiz olarak yapılabilir.

 
İnstagram üzerinde insanlar günlük olarak paylaşımlara yorum yapıyorlar ve beğeni bırakıyorlar. Dolayısıyla sizin hesabınızda da binler ya da yüzbinler olduğunu düşünürseniz bunun takibini yapabilmek çok fazla mümkün değildir. ancak bu şekilde profesyonel bir destek aldığınız da doğru sonuçları elde edebilir ve paylaşımlarınızı çeşitlendirebilirsiniz.