İmamoğlu ‘sandık güvenliği merkezi’ kuruyor: Bu benim işim

İmamoğlu ‘sandık güvenliği merkezi’ kuruyor: Bu benim işim
8 Ocak 2019 13:44

CHP’nin İstanbul belediye başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Anadolu yakasında ‘sandık güvenlik merkezi’ oluşturduğunu söyledi.

 

 

Cumhuriyet’ten Emre Kongar’ın yazısına göre, halen Beylikdüzü belediye başkanlığı görevini yürüten İmamoğlu, 31 Mart’taki yerel seçimlerde ‘sandık güvenliği sorununu’ ilk sıraya aldığını kaydetti.

CHP, 24 Haziran seçimlerinde sandık güvenliğini sağlamak için özel organizasyon yapmış, ancak bunun başarısız olduğuna dair parti içinde tartışmalar yaşanmıştı. CHP’yle ortak çalışan Adil Seçim Platformu da seçmenlerin beklentisini karşılayamadığı için özür dilemişti.

 

 

İstanbul adayı İmamoğlu, 24 Haziran seçimlerinde yaşanan düş kırıklığının yattığının farkında olduğunu belirterek, “Sandık güvenliğini sağladığımıza seçmenimizi inandırabilirsek yüksek katılımı gerçekleştirebiliriz” dedi.

Partinin ve il örgütünün kurduğu ve kuracağı bütün seçim merkezlerine ek olarak ‘sandık güvenlik merkezi’ oluşturacağını belirten İmamoğlu, bu merkezin sandık sonuçlarını hem dijital hem de fiili olarak izleyeceğini dile getirdi.

Buna göre, sonuçlar dijital olarak merkeze aktarılırken, tutanakların kopyaları, araçlarla toplanacak. İmamoğlu, bunun için şimdiden araç ve gönüllü planlaması yapılmaya başlandığını belirtti.

 

Büyükşehire özgü denetim ve haberleşme düzeni

 

 

“Sandık güvenliği benim işim” diyen İmamoğlu şöyle konuştu: “Esas olarak bütün ilçe başkan adayları sandıkları kendi ilçelerine göre denetler, öncelik ilçe oylarının sayımındadır. Büyükşehir sonuçları bir sonraki aşama olarak görülür.

Ben kurduğum sistemle ilçe başkan adaylarının denetim ve haberleşme ağının dışında sadece büyükşehire özgü bir denetim ve haberleşme düzeni oluşturuyorum, böylece sandık başlarında çifte kavrulmuş bir kontrol oluşacak.

Bunu seçmenimize anlatabilirsek onları sandığa gitmeye ikna eder, katılım oranını yükseltebiliriz.”