Huawei’den 8 yeni akıllı telefon için EMUI 9.1 müjdesi

Huawei’den 8 yeni akıllı telefon için EMUI 9.1 müjdesi
22 Ağustos 2019 22:45

Huawei, 8 yeni akıllı telefon için daha EMUI 9.1 güncellemesini yayınladı. Hangi telefonların yapay zeka iyileştirmelerini de sunan EMUI 9.1 güncellemesi alacağı da ortaya çıktı.

 

 

Huawei’de EMUI 9.1 güncellemesini alacak Huawei akıllı telefonlar belli oldu. Firma, EMUI 9.1 güncellemesini 8 farklı akıllı telefon için indirmeye sunacak. Daha eski modeller için de sunulmaya hazırlanan EMUI 9.1 güncellemesi kısa süre içerisinde yayınlanacak. Bu süreçte Huawei akıllı telefon kullanıcıları yeni güncellemeyi alacak akıllı telefon listesini araştırmaya başladı.

Hangi cihazlar EMUI 9.1 güncellemesini alacak

HuaweiMate 9
HuaweiMate 9 Pro
HuaweiMate 9 Porsche Design
Huawei P10
Huawei P10 Plus
nova 2s
Honor V9
Honor 9

 

Hali hazırda EMUI 9.1 güncellemesi alan cihazlar hangileri

 

HuaweiMate 10
HuaweiMate 10 Pro
HuaweiMate 10 Porsche Design
HuaweiMate RS Porsche Design
Huawei P20
Huawei P20 Pro
Nova 3
Honor 10
Honor V10
Honor Play

 

EMUI 9.1 güncellemesi özellikleri

 

Huawei, Android işletim sistemli EMUI 9.1 sürümünü Nisan ayında kullanıcılarına sunmuştu. Yeni sürüm duyurulduğu andan itibaren 27 cihazda kullanılacağı belirtiliyordu. Yeni güncellemede en çok dikkat çeken özelliklerin arasında duvar kağıdı, tema ve ikon olarak karşımıza çıkmakta.

Yeni güncellemede arayüzde bir takım yenilikler ve yapay zeka iyileştirmeleri de mevcut. Uygulamada grafik işleme performansını büyük ölçüde artıran GPU Turbo özelliği de kullanıcılar tarafından aktif olarak kullanılabilecek. Yeni sürümde toplam 111 oyun oynanabilmekte ve öte yandan 4G SIM Kartı değiştirilmesine ilişkin de önemli gelişmeler söz konusu.

Firma, güncellemelerde özellikle de yapay zeka desteğine büyük bir önem vermekte. Bu bağlamda firma yapay zeka iyileştirmeleri konusunda kullanıcılarına büyük olanaklar sağlamaktadır.

 

Hızlı internet erişimi olanağı

 

Yeni güncellemeyle kullanıcılara sunulan en önemli performans özelliklerinden bir tanesi de hızlı internet erişimi konusunda. EMUI 9.1 güncellemesini alan akıllı telefonlardadaha hızlı internet erişimine sahip olan SIM kartı aktif olarak kullanılmaktadır. EROFS yani Genişletilebilir Salt Okunur Dosya Sistemi’yle birlikte de cihazlarda okuma hızı en az yüzde 20 oranında artış gösterdi.

Özellikle de Android akıllı telefonlarda en büyük problemlerden bir tanesi genellikle depolama alanı konusunda olmaktadır. Huawei, yeni güncellemeyle sistem depolama alanını 2 GB azaltıyor.

 
Kaynak : https://haberport.com