Hint kınası saça nasıl yakılır biliyor muydunuz?

Hint kınası saça nasıl yakılır biliyor muydunuz?
13 Ekim 2015 09:13

Doğal bir boya olan Hint kınası saçlara nasıl yakılır ve saç için zararlı mı sizler için araştırdık. Hint kınası saç boyası saçları döker mi yada herhangi bir zararı olur mu diye uzman görüşlere başvurduk. Hint Kınası Yasıl Yakılır ve nasıl kullanılır yazımızın devamında yer almaktadır.

 

 

 

İçeriğinde kimyasallar bulunan saç boyaları ile kıyaslandığında daha yararlı olduğu görülen hint kınası saç boyası, saçlarınızı yıpratmadan boyamanıza imkan tanımaktadır. Hint kınası saç boyası renkleri ile istediğiniz renk tonunda saçlara kolay ve sağlıklı bir şekilde kavuşabilirsiniz.

 

Saç İçin Hint Kınası Nasıl Kullanılır?

 

Paketler halinde satılan Hint kınası saç boyasından saçlarınızın uzunluğuna göre 1 yada 2 paket almalısınız. Almış olduğunuz Hint kınası saç boyasını bir kase içine boşaltın ve üzerine çok akışkan olmamasına dikkat ederek limon suyu ilave edip karıştırın. Hazırladığınız boyaya 1 tatlı kaşığı kadar badem yağı eklerseniz boya sonrası saçınızın yıpranmasını önler ve daha canlı görünmesini sağlarsınız.

 

Limon suyu ve badem yağı ekleyip karıştırdığınız Hint kınası saç boyasını uygulamaya geçmeden önce normal saç boyama prosedürlerini gözden geçirmelisiniz. Ellerinize eldiven takmalı ve boynunuzu havlu ile sarmalısınız. Hint kınasını saçınıza uyguladıktan sonra 1 saat beklemeli ve sürenin sonunda ılık su ile saçlarınızı durulamalısınız.

Daha koyu tonlarda renk isteyenler Hint kınasını hazırlarken limon suyu yerine soğan suyu ekleyerek saçlarını koyu tonlarda boyayabilirler. Hint kınası ile boyanmış saçlar 2 ayda bir tekrar boyanmalıdır.

 

Hint Kınası ile Saç Boyarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Boyama işlemine geçmeden önce gerekli olan malzemeleri kontrol edin.
  • Boyama yapmadan önce üstünüze eski bir kıyafet giymeli ve havlu yardımıyla boynunuzu korumalısınız.
  • Boyama yaparken mutlaka eldiven takmalı ve cildinize temas etmesinden kaçınmalısınız.
  • Alın yada boyun bölgesine temas eden saç boyasını az miktarda şampuanla beklemeden hemen temizlemelisiniz.
  • Boyalı saçlarınızı tararken mutlaka geniş dişli bir taraktan yardım alın.

 

Hint Kınasının Zararları Nelerdir?

 

Hint kınası ile saç boyama işlemine geçmeden önce bu konuda tekrar düşünmeniz gerekebilir. Hint kınası ile boyanan saçlar, normal saç boyası ile boyanamamaktadır. Bu sebeple normal saç boyaları yada hint kınası arasında tereddütsüz bir seçim yapmalısınız.

 

Cildinize bulaşan Hint kınası boyası uzun süre boyunca leke şeklinde kalacaktır. Bu nedenle Hint kınası ile saçlarınızı boyarken ellerinizi ve cildinizi boyadan mümkün olduğu kadar koruyunuz. Kuru bir saç tipine sahipseniz Hint kınası saçlarınızda dökülme yapabilir. Kuru saç yapısına sahip kişilerin Hint kınası ile saçlarını boyaması önerilmemektedir.

 

Hint Kınasının Faydaları Nelerdir?

 

Tamamen doğal bir renklendirici olduğu için boyama işlemi sırasında ve sonrasında saçlarınız zarar görmez. Hint kınası ile saçlarınızda siyah, kahve ve kızıl tonlarını elde edebilirsiniz. Antibakteriyel özelliği bulunan Hint kınası, saç derisinde kepek oluşumuna izin vermez. Hint kınası ile boyanan saçlar daha hacimli, parlak ve sağlıklı bir yapıya sahip olacaktır.

 

Cilt