Hepsi de senin tosuncukların

Hepsi de senin tosuncukların
21 Ağustos 2016 17:30

Gaziantep’de dün gece olan son derece tipik bir Bağdat, Şam tarzı IŞİD eylemi.

 

 

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 
Büyük kalabalıkların arasına dalıp, mümkün olduğunca çok sivil katletmek.

 
Biliyorsunuzdur, bizde bu tür eylemler eskiden yoktu, bu tip Bağdat, Şam tarzı eylemler bizde Erdoğan politikalarının eseri olarak peydah oldu.

 
Dün geceki eylem bir de Kürt kökenli halka karşı.

 
Muhtemelen de IŞİD ile PKK arasında bir hesaplaşmanın sonucu.

 
Bu sabah da işte tam bunları düşünürken Erdoğan’ın şu açıklamasını okudum basında…

 
“Bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyorum ki, ülkemiz ve milletimiz için 15 Temmuz silahlı darbe girişiminin ve o gece kaybettiğimiz 240 vatandaşımızın faili FETÖ’yle, sadece son bir ayda asker, polis ve köy korucularından oluşan 70 güvenlik görevlimizin katili PKK’yla, Gaziantep saldırısının muhtemel faili DAİŞ arasında hiçbir fark yoktur”

 
Bunu okuyunca içimden dedim ki, “Bunların hepsi de senin tosuncukların. PKK’yı Türkiye’ye çözüm süreci diyerek, sen yerleştirdin, IŞİD’i kuş sütüyle sen besledin, Fethullah ile de orduyu yıkacaktın, onu da sen besledin, ellerinle büyüttün. Şimdi bize lo lo lo mu yapıyorsun, ne yani, ben çomar mıyım da senin anlattığın hikayeleri yutayım hergün televizyonlarda, bu hayatı senin çopurlara anattığın hikayeleri dinlemek içim mi yaşadım yani bu kadar”

 
Şimdi de bunları yazarken içimden şu geçti, onu da paylaşayım sizinle…

 
Bir de var ya, senin karşına geçip, sana, “Zat-ı Alilerinizin dirayetli duruşuyla 15 Temmuz darbesi başarıya ulaşmadı” filan diye seninle konuşanlar aklıma gelince, kafayı yiyorum.

 
Hele senin bir de karşında eğilen, sana büyük adam muamelesi yapan muhalifler var ya, Türkiye’yi senden kurtarması gereken, beklenen muhalifler, onları da mümkün mertebe gözüm görmesin diye kafamı kuma gömeceğim geliyor devekuşları gibi.

 

 
SEN BENİM VATANIMA ARAPLARI HANGİ YETKİ VE HAKLA DOLDURUYORSUN? BİZİM DEVLETİMİZİN ANAYASASINI HANGİ HAKLA ÇİĞNİYORSUN?

 

 
Cuma gecesi tv’de şehit olan askerlerimizden birinin cenaze töreninde eşini izledim.

 
Kadıncağız öyle acı çekiyor ki. Bayılmak üzere bir durumda.

 
İki minnacık yavrusu için diyor ki yitirdiği kocasına, “Onlar bana emanet” (o yavrular tabii, hala varsa eğer, Türk toplumuna da emanet)

 
Bir yandan da güçlükle şiir mısrası okumaya çalışıyor…

 
“Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır”

 
Yani uğrunda vatan diye ölünen ve anayasası yazılmış bu toprağa sen hangi hakla, nerden aldığın yetki ile yüzbinlerce Suriyeliyi doldurup, onları bir de çoluğun çocuğun başına öğretmen yapıp, kendine özel asker yetiştiriyorsun?

 
Hangi hakla bir başka ülkenin halkı ile Türk halkını ikame ediyorsun?

 
Bu tüm Avrupa devletlerinde olduğu gibi bizde de suçtur.

 
Hey muhalifler koşun, Zat-ı Alilerine övgüler düzün.

 
Külliye’nin önünde yatmıyor olmanıza ise, teessüf ederim yani.

 
BU NE YA

 
Geçen akşam balıkçıya gittik.

 
Restoranın sahibi biz onunla balık pazarlığı yaparken, çalışan çocuğa dedi ki, “Savcı beye şöyle bir bilmene filetosu götür.”

 

 
Son zamanlarda Türkiye’de devlet öylesine delindi, delik deşik edildi, rezil edildi ve devlete ait saygın kavramlar olması gereken savcılık da yok FETÖ’cü, yok Ergenekon kumpasçısı şekline geldi ki, balıkçının dediğini duyar duymaz aklıma hemen, acaba neci diye geldi.,

 
Dün de misafirimiz vardı ve Kaz Dağları’nda bir köylü bize dedi ki, “İlerde astsubay bir arkadaşım bir yer açtı, oraya gidin” aklıma yine, bu acaba neci, FETÖ’cü mü, Atatürkçü mü, Erdoğan kulu mu falan gibi şeyler geldi.

 
Türkiye’de artık normal bir savcı, hakim, astsubay, asker kavramı yok.

 
Öldü kavramlar ve altındaki normal anlamlar.

 
Bunları Tayyip Erdoğan öldürdü ama buna izin verenler de bundan onun kadar sorumlu.

 
AL SANA ENSAR

 

 

 
Gaziantep Belediye Başkanı, Erdoğan kulu Fatma Şahin geçenlerde diyordu ki, “Gaziantep Ensar olmuştur, Ensar olmanın hakkını vermiştir” Ben de ona bugün diyorum ki burdan, “Al sana Ensar, Al sana Ensar, gece düğünleri basıp ellişer ellişer alıyorlar vatandaşının canını”

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor
Köfteden de gitti birkaç puan