‘Gezi’ #BarışİçinElele verecek

‘Gezi’ #BarışİçinElele verecek
28 Ağustos 2013 15:36

 

Gezi forumları 1 Eylül’de el ele “Barış”ı haykıracak.

 

 

“1 Eylül Dünya Barış Günü’nde şehirlerimizi el ele, barışla örüyoruz!”

 

Gezi direnişi sonrasında oluşturulan forumlar bugüne kadar çok sayıda eylem ve etkinliğe imza attı. Şimdi sıra 1 Eylül’de….

 

Forumlar Arası Çalışma Grubu tarafından yayınlanan basın duyurusunda “Gezi ruhunu yaşatan forumlar olarak, barış ve huzur içinde bir arada yaşadığımız, şiddet, zulüm ve baskının olmadığı özgür bir dünya için el ele veriyoruz. Bizlere dayatılan hiçbir ayrımcılığı kabul etmiyor, mahallemizden başlayarak tüm Türkiye’de, sağımızda solumuzda kim varsa, inancına, diline, ırkına ve cinsiyetine bakmadan elini tutuyoruz” denildi.

 

Parklardan tüm Türkiye’ye

 

Parklardan tüm Türkiye’ye bu barış ağını örmeye çağıran Forumlar Arası Çalışma Grubu, Suriye’ye müdahalenin tartışıldığ günlerde “Biz, evrensel değerlere saygıyı benimsemiş insanlar olarak sadece ülkemizde değil, bölgemizde ve tüm dünyada sevgi, barış ve huzur içinde yaşamak amacıyla, Taksim’den Dikmen’e, Rojava’dan Halep’e, Adeviye’den Tahrir’e, Gazze’den Doğu Türkistan’a, bütün dünyaya ilham veriyoruz, umut oluyoruz!” diyor.

 

Saat 13:00’de

 

1 Eylül Pazar günü saat 13:00’de yapılacak eylem için “Anneni, kardeşini, komşunu, dostlarını alıp gel, barış için el ele ver! Barışın sesini daha güçlü duyurmak için hayallerin, umutların, duaların, şarkıların, danslarınla bize katıl” çağrısı yapıldı.

 

Barış için el ele veriyorum çünkü

 

Forumlar Arası Çalışma Grubu bir çağrısı daha var. Herkesin kendi cümlesini kurmasını isteyen grup, “1 Eylül Dünya Barış Günü’nde el ele verecek herkesin, her topluluğun ”BARIŞ İÇİN EL ELE VERİYORUM ÇÜNKÜ…” diye başlayan cümlenin sonunu kendisinin getirmesinin zenginliğimiz olduğuna inanıyoruz. Sen de bu cümleyi ister yazıyla, ister resimle, ister videoyla tamamla ve herkesle paylaş.” diyor.

 

Barış için sen ”Sen ol” gel!

 

Eylem için belirlenen adresler ise şimdilik şöyle;

 

ETKİNLİK TARİHİ: 1 Eylül 2013 Pazar

SAAT: 13:00 şarkılarla, türkülerle, performansımızla toplanma noktalarında buluşuyoruz. Üzerimizde beyazlarla barışı simgeliyoruz.
13:30 – 14:00 Barış için el ele veriyoruz
AVRUPA YAKASI ROTASI: Sarıyer’den Eminönü’ne sahil şeridi – bir kol Taksim’e uzanacak, Gümüşsuyu’ndan tekrar sahile bağlanacak
ANADOLU YAKASI ROTASI: Üsküdar’dan başlayıp Karacaahmet’i geçerek sahile bağlanacak, Kadıköy’den Kartal’a uzanacak – bir kol Bağdat Caddesi’ne uzanacak

TOPLANMA NOKTASI: https://www.facebook.com/1eyluldebarisicinelele ’de yazan sana en yakın lokasyon
DIĞER ŞEHİRLER: Her şehir kendi rotasını belirleyecek

Çalışma Grubunun belirlediği hashtag #BarışİçinElele

İletişim bilgileri ise şöyle: https://twitter.com/barisicinelele

https://www.facebook.com/events/196359043867149/?ref=22

https://www.facebook.com/1eyluldebarisicinelele

[email protected]