Geçmişe Dönüş Karanlık Sular Filmi Hakkında

Geçmişe Dönüş Karanlık Sular Filmi Hakkında
26 Kasım 2020 11:34

Mark Ruffalo’nun yer aldığı filmde işlenen ana konu halen daha konuşulan ve takip edilen bir olay olarak göze çarpıyor. Güncel film izle arasında sayılabilen bu proje, aynı zamanda da bu oyuncunun göz dolduran oyunculuğunu da gösterebiliyor. Diğer karakterlerin iyi işlenememesinden ötürü Mark Ruffalo fazlasıyla Bob Billot karakteriyle ön planda yer alabiliyor. Filmi tek başına kurtaramayan bir isim olsa da ayakta tutmasıyla bilinen bir isim olarak görülüyor. Her sinema severin bu filmden beklentisi yüksek olarak görülmekte ve ancak her bir izleyicinin hayal kırıklığına uğradığı da görülebilecek türde bulunmaktadır.

 

 

Karanlık Sular filmi 50li yıllarda yaşayan iki karanlık karaktere yönelen bir film olarak kendini gösteriyor. Korku film izle arasında boy gösteren bu yapımın gidişatı da sinema severleri hem gerecek hem de merakta bırakabilecek türde yer alıyor. Keşfedilen maddenin şirket tarafından ilk başlarda etkili olarak kullanılmasından sonra kendi içinde yapacağı araştırmalar sonrasında ne kadar zararlı olduğunun farkına varılıyor. Sonrasında da su kaynaklarına ve tarım arazilerine boşaltılan bu maddenin altında yatan gerçeklikler filme lanse ediliyor. Bir yandan üretilmeye devam edilen bu madde etrafında şekillenen olaylar dizisi, sinema severleri karanlık bir döneme dahil edebiliyor.

Karanlık Sular, ilgi çeken bir film olsa da vasat bir çizgide ilerliyor. Mark Ruffalo bu filmdeki performansıyla dikkat çekse de film için tek başına yeterli olamıyor. Başarılı yerli filmleri arasında yer alsa da filmin genelde olumsuz eleştirilere maruz kaldığı da söylenebiliyor. Politik gerilime yer veren kurgusu dahilinde olay örgüsü son derecede basit bir yapıda olabiliyor. Kurgunun aynı zamanda da belgesele kaymış olması da sinema severlerde olumsuz bir etki de yaratabiliyor. Rob Billot etrafında şekillenen olaylar ve ana karakterin özellikleri konusunda istenilen pozisyonda yer almıyor. Her türlü detayın açıklanmak zorunda kalınması da filmin olumsuz yönlerinden bir tanesi olarak göze çarpabiliyor. Mark Ruffalo her ne kadar ideal bir rolü üstlense de etkili bir yapım olarak değerlendirilmiyor.