Ev Tipi Hasta Yatağı İle Hastane Tipi Hasta Yatağı Farkları Nelerdir?

Ev Tipi Hasta Yatağı İle Hastane Tipi Hasta Yatağı Farkları Nelerdir?
21 Ağustos 2020 18:49

Ev tipi hasta yatağı ile hastane tipi hasta yataklarının bazı farklılıkları bulunmaktadır. Bunların başında, hastane yataklarının hemen hepsinin elektrikli çalışma prensiplerine sahip olmasıdır. Ev tipi hasta yataklarında elektrikli modeller, hastanelerde olduğu kadar fazla tercih edilmemektedir. Burada önemli olan husus, hastane şartlarında yatağın daha kolay hareket etmesinin gerekli olduğu durumların sıklığıdır. Ayrıca ilaç kullanma saatleri, yapılan muayene sonuçlarının da yazıldığı tabelalar, hastane tipi yataklarına monteli bir şekildedir. Serum ya da lazımlık aparatları da hastane tipi yataklar da bulunabilecek malzemelerdir. Günümüzde evlerde bakan kişi için rahatlık ve yatan hasta için de hareket özgürlüğü sağlaması açısından elektrikli yataklara olan talep artmaktadır.

 

Hasta Yatağı Kiralamanın Tercih Nedenleri

Hasta yatağı kiralama, son zamanlarda sıklıkla talep gören seçenekler arasındadır. Bunun en önemli nedeni, yatak istirahatının kısa olduğu hastalar için yatak satın alınmasının gereksiz maliyet oluşturmasıdır. Hasta yataklarının kiralanması, satın alınmayla mukayese edildiği takdirde son derece uygun seçenekler olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken husus, kiralanacak yatakların seçileceği firmanın dikkatle belirlenmesidir. Kiralık hasta yataklarında en önemli husus, hijyen ve yatakların yeni olmasıdır. Kurumsal firmalar, kalite yönetim sistemleri gereği belli süreçlerden geçerek yatakların bakımını yapmaktadır.

Müşteri memnuniyetini ölçen anketleri ile hep daha iyi hizmet anlayışı hedeflenir. Firmamız, kurumsal çalışan firmalar arasında en köklü geçmişe sahip olanlarındandır. Kiralama öncesinde hasta yatağı bakımları yapılırken, hijyen koşulları titizlikle gözetilerek, sağlık açısından güvenilir hizmet sunulmaktadır. Hasta yataklarının gerek satın alınmasında gerekse de kiralanmasında sunulan bazı hizmetler bulunmaktadır. Hasta yataklarının yerinde kurulumu ve teknik servis desteği gibidir. Tüm bu hususlar nedeniyle, firmamızdan hasta yatağı kiralama hizmetinin alınması önerilir.

Hasta Yatağı Alırken Uygun Fiyatlı Modeller

Hasta yatağı fiyatları bakımından firmamızın bütçe dostu modelleri mevcuttur. Bunların başında kendi üretimimiz olan ekonomik hasta yatakları gelmektedir. Motorlu çalışma prensiplerine sahip bu olan bu yataklar, son derece kullanışlı ve rahat tasarımlardır. Kiralama ve ikinci el yatak hizmetlerini de firmamızdan güvenceli ve uygun fiyatla alma imkânı bulunmaktadır.

Hasta yataklarının kaliteli ve rahat olduğu tasarımlar içerisinde firmamızın iki, üç hatta dört motorlu yatakları önerilmektedir. Her birinin ayrı işlevi olan bu yataklar, kumanda yardımı ile farklı açılara ayarlanabilen özelliklerdedir. Hasta yataklarının süngerleri de oldukça önem taşımaktadır. Cilde uyumlu olan ve iskelet sağlığına olumlu yönde katkı sağlayacak olan hasta yataklarının kullanılması oldukça önem taşımaktadır. Firmamız hasta yatakları, her yaş grubuna ve ağırlığa uygun yatak tasarımlarıdır.

Havalı Hasta Yataklarının İleri Yaş Hastalarına Sunduğu Faydalar

Havalı yatak tasarımları, ileri yaş hastalarına pek çok yönden fayda sunmaktadır. Bunların başında, havalı yatakların ortopedik olması ve cilt sağlığına sunduğu olumlu katkılardır. Yaşlı hastaların ciltleri, yaşın da tesiri ile oldukça incelmiş ve hassas bir yapıdadır. En ufak bir tahriş, bu hastalarda yara açılmasına sebep olacaktır.

Açılan yaraların iyileşmesi de bir hayli zaman alacaktır. Bu durumlar düşünüldüğünde havalı hasta yataklarının önemi daha iyi anlaşılır. Hava kanalları sayesinde cilde nefes aldıran özellikleri ile firmamız havalı hasta yataklarının alınması önerilir.

Hasta Karyolası Seçiminin Önemi

Hasta karyolası seçiminde hastaya sunduğu moral ve rahatlık ilk planda düşünülmesi önerilen hususlar içerisindedir. Hasta karyolalarında şık modeller kadar hastanın kendi yatağına benzer tasarımlara da yönelmesi önem taşır. Firmamızın hasta karyolaları, sağlam ve son derece rahat modellerdir. Güvenlik önlemleri de bulunan yataklarımızın tercih edilmesi önerilir.