‘Erdoğan morg bekçiliği yapıyor!’

‘Erdoğan morg bekçiliği yapıyor!’
23 Temmuz 2014 11:41

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Filistin’de yaşananlara dikkat çekerek, hükümetin İsrail politikasını sert bir dille eleştirdi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı morg bekçiliği yapmakla suçladı.

 

BOP projesinin adım adım uygulanmaya devam ettiğini ifade eden Çetin, bir taraftan İsrail’in diğer taraftan da IŞİD’in Müslümanları katletmesine müsaade edildiğini belirti. Suriye ve Irak’taki Türkmenlerin durumuna dikkat çeken Çetin, gıda ve giyim malzemelerinden oluşan 20 tır malzemenin, Ülkü Ocakları tarafından Kerkük’e kadar götürüldüğünü ve ihtiyaç sahipleri Türkmenlere teslim edildiğini açıkladı.

 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Hükümetin Filistin politikası ve Ülkü Ocaklarının Türkmenlere yardım götürmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin’den yeni şehit haberleri gelmesi için pusuda beklediğini iddia eden Çetin, İsrail’i çete devleti gibi hareket etmekle suçladı. Filistin’de yaşananlara dünyanın sessiz kalmasına tepki gösteren Çetin, “Tayyip Erdoğan ve hükümeti, ne yazık ki İsrail politikalarını durduracak herhangi bir tavır sergileyemez. AKP zihniyetinin tek yapabileceği, Türkiye’deki İslami duyarlılığı olan çevreleri kandırmak ve suiistimal etmek için konuşmaktan ibarettir. Hâlbuki yine bir şov amacıyla gönderdikleri Mavi Marmara gemisinde şehit edilen insanlarımızın canları için İsrail’le para pazarlığında son aşamaya gelen bu AKP hükümetidir. İsrail’le son yıllarda ticaret hacminin dört katından fazla artması AKP’nin nedense hiç sözünü etmediği bir başka başarısıdır” dedi.

 

 

İSRAİL NATO ÜYESİ DEĞİL

 

 

Hükümetin İsrail’le ilişkileri askıya almak veya azaltmak gibi bir niyetinin olmadığını ifade eden Çetin, İsrail jetlerinin Türkiye’den yakıt aldığına ilişkin haberlere dikkat çekerek, sözlerine şöyle devam etti:

 
“İsrail jetleri Türkiye’ye, Türkiye’nin uçakları İsrail’e hâlâ gidip geliyorsa, o kürsülerde Tayyip Erdoğan’ın İsrail’e yönelik bağırış çağırışlarının ne anlamı vardır. Aynı şekilde Malatya Kürecik’teki radar üssünün İsrail’e bilgi verdiği iddiası son derece ciddidir. Tayyip Erdoğan tıpkı İsrail jetlerine yakıt meselesinde olduğu gibi bunu da inkâr etmek yerine aldatmayı tercih etmektedir. Bu konuya ilişkin Tayyip Erdoğan grup toplantısında ‘Bunların hepsi NATO üyesi olmamız sebebiyle bizim savunmamız amacıyla buralara getirilmiştir. Kaldı ki İsrail’in öyle bir şeye ihtiyacı yok kaynakları çok farklı’ diyerek gerçekleri gizlemeye çalışmaktadır. Hâlbuki İsrail NATO üyesi olmamakla ortak üye statüsüne sahiptir. Ayrıca NATO’nun bizatihi kendisi olan ABD’nin istihbaratı İsrail’e verip vermeyeceğini Tayyip Erdoğan gayet iyi bilmektedir.”

 
BOP projesinin adım adım uygulanmaya devam ettiğini ifade eden Çetin, bir taraftan İsrail’in diğer taraftan da IŞİD’in Müslümanları katletmesine müsaade edildiğini belirti. Erdoğan’ı Gazzelilerin kanı üzerinden siyaset yapmakla suçlayan Çetin, “İcranın başında oturduğu halde konuşmaktan başka iş yapmayan Tayyip Erdoğan bugün sadece Gazze’de değil, Libya, Mısır, Suriye ve Irak’ta katledilen milyonlarca Müslüman’a morg bekçiliği yapmaktadır” dedi. İslam dünyasının yıkıma benzer bir saldırı ile karşı karşıya olduğunu kaydeden Çetin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu da sert bir dille eleştirdi.

 

 

YARDIMLAR KERKÜK’E ULAŞTIRILDI

 

 

Irak ve Suriye’deki Türkmenlerin durumunun içler acısı olduğunu ifade eden Çetin, “Mesele Filistin olduğunda Türkiye’de meydanları dolduran, yardım için bankalara, protesto için yollara koşan bir kısım Müslüman aktivistin ve AKP hükümetinin, ölenler Türkmen olduğunda Müslümanlıklarından ve hatta insanlıklarından sıyrıldıklarını görmekteyiz. Filistin için ayağa kalkan insanlık, söz konusu Türkmen olduğunda çoktan ölmüştür. Irak’ta ve Suriye’de evlerinden yurtlarından çıkarılmış, aç susuz çöllere sürülmüş Türkmenlerin acılarına duyarsız kalabilmek için sadece Müslümanlıktan değil insanlıktan da istifa etmiş olmak gereklidir” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatı ile harekete geçen Ülkü Ocakları Vakfı’nın, Türk milletinin yardım elinin Türkmenlere uzanmasına vesile olduğunu ifade eden Çetin, gıda ve giyim malzemelerinden oluşan 20 tır malzemenin, engellemelere rağmen Ülkü Ocakları tarafından Kerkük’e kadar götürüldüğü ve ihtiyaç sahiplerine teslim edildiğini ifade etti. Çetin, “Türkmen’in adını dahi ağızlarına almayan, Filistin meselesinde ise kürsülerden nutuk atmaktan öteye gidemeyen AKP hükümetine, Ülkü Ocaklarımız lafın değil icraatın nasıl yapılacağına dair gayet iyi bir ders vermiştir” dedi.