En İyi Dövüş Filmleri

En İyi Dövüş Filmleri
4 Haziran 2018 14:45

 En iyi dövüş filmleri hangileri, hangi dövüş filmleri en çok seviliyor?

 

Baskın 2 (The Raid 2: Berandal)

Jakarta da ki şiddetli ve suç dolu sokaklara geri dönülen filmin yeni serisinde de, ilk filmdeki baskın sonrasında iki saat geçmiş ve Rama, ailesini koruyabilmek adına her şeyi göze alarak riske atmıştır. Kurnazlığı ile birlikte savaş yeteneklerini de kullanan ve polis kovalayabilmeye cesaret edemeyen ve suç çetesinin içine sızan Rama’nın ailesini kurtarabilmesinin tek yolu bir kez daha bu kanlı savaşın ortasına atılmak olacaktır. Bir kez daha temaslarda bulunan Rama bu kez polis departmanının içerisinde oluşan yozlaşma ile karşılaşmaktadır.   The Raid: Redemption filminin devamı olarak çekilen bu yapıt, tek isteği ailesinin kurtulması ve onların güvende olduğunu bilmektir. Filmde ise bunu bilerek evine dönmeye çalışan ve yeryüzündeki tüm mafya gruplarının yenilmez olmadığını ispatlamaya çalışmakta olan Rama’nın aksiyon dolu yaşam hikayesini konu alıyor. 4 Nisan 2014 tarihinde vizyona giren film vizyona girdikten kısa bir süre sonra aksiyon türünün en gözde filmleri arasında yer alarak birçok dalda Oscar adayı gösterilen en kaliteli filmlerden birisi olmayı da başardı.

https://www.imdb.com/title/tt2265171/

Yip Man (2008)

1930’lu yılların başında Çin de bulunan Foshan bölgesinin çeşitli okullarında çocuklar dövüş sanatları ile ilgilenmekte ve birbirleri ile sürekli karşı karşıya gelerek yarışmaktadırlar. Wing Chun dövüş tekniğini ise en iyi kullanan kişi ise bu teknikler konusunda ustalaşmış olan Ip Man ’dir. Foshan bölgesinin en yetenekli dövüşçülerinden birisi olan Ip Man hünerlerini sergilemeyi ve gösteriş yapmayı hiç sevmeyen bir adamdır. Ayrıca dövüş teknikleri konusunda ustalaşmış olmasına rağmen bu teknikleri herhangi bir öğrenciye öğretmeye ve nesillere aktarmaya da hiçbir zaman sıcak bakmamış ve yanaşmamıştır.   Tüm zamanını antrenmanlar ve arkadaşları için ayırmakta olan Ip Man oldukça profesyonel bir dövüşçü olmasa da gizli saklı yaptığı yerel dövüşlerde sergilemiş olduğu yetenekleri ile herkesin dikkatini üzerinde toplamayı başarmıştır. Jin Shanzhao isimli dünyaca ünlü bir dövüşçü ile yaptığı dövüşte dövüşçüyü yenmesi ile ünü dört bir yana yayılmıştır. Bruce Lee’nin de ustası olan Ip Man ’in biyografik hikayesini anlatmakta olan filmde, Ip Man ‘in başarı ile icra etmiş olduğu savunma tekniği Wing Chun ’a da yer verilmektedir.

http://direkizle2.com/ip-man.html

Korkusuz – Fearless 2006

4 Ağustos 2006 tarihinde vizyona giren ve vizyona giren ve vizyona girdiği ilk günden bu yana izleyicilerde heyecan ve merak uyandıran Korkusuz filmi dövüş ve aksiyon türlerinde çekilmiş olan en iyi filmlerden birisi olarak gösterilmektedir. Bazen şahit olunan yenilgiler, insanın kendi kanından olan insanlara aitse, bunun rövanşını biz üstlenmek zorunda kalırız. Huo Yuania ‘nın babası ise tanınmış ve ünlü bir dövüş ustasıdır.   Bu dövüş ustası ise bir gün kendi oğlunun gözleri önünde büyük bir yenilgiye uğratılır. Huo ise bu sahneye şahit olduktan sonra derin bir utanç ve hırs ile dolarak kendi içinde bir intikam ateşi yakar. Bir gün çok büyük ve iyi bir dövüşçü olabilmek için ant içen Huo ileride kendini yenilmez bir dövüşçü olabilmek için çalışmalara başlar. İlerleyen zamanlarda hedefine ulaşan Huo ’nun hiç hesapta olmayan bir trajedi nedeniyle tüm hayatı alt üst olmuştur. Buna rağmen mücadelesinden vazgeçmeme kararında ısrarcı olan Huo ’nun hayatı korkusuz filminde de ayrıntılı bir şekilde ele alınarak işlenmektedir.

https://www.imdb.com/title/tt0446059/

Romeo Ölmeli – Romeo Must Die

Yönetmen koltuğunda Andrzej Bartkowiak ‘ın oturduğu Romeo Ölmeli filmi 28 Temmuz 2000 tarihinde vizyona girmiştir. Beyaz perdenin en iddialı yapımlarından birisi olmayı başaran Romeo Ölmeli filmi siyahi ve Uzakdoğuluların hayatlarındaki bazı noktaları anlatıyor. Siyahi ve aynı zamanda Uzakdoğulu gangsterlerin, şehirlerin gölgeler dolu dünyasında egemen olmak ve o dünyayı ele geçirebilmek için oldukça kanlı bir savaşın eşiğine kadar gelirler. Uzakdoğulu çetenin baş adamlarından birisi olan Po’nun öldürülmesi haberinin ortalığa yayılmaya başlar.   Bu esnada Hong Kong ’da mahkum kalan kardeşi Han da haberleri öğrenir. Oldukça kısa bir sürede hapishaneden kaçan Han hemen okyanus ötesinin yolunu tutmaktadır. Artık Han’ın tek amacı, kardeşinin intikamını alarak olayların merkezindeki kişi konumuna gelmek ve karşısındakilere acımasızlıkla karşılık vermek olmaktadır. Dövüş sanatlarının çeşitli maceralar ile anlatıldığı ve intikam ateşinin açabileceği sıkıntıların gösterildiği filmin başrollerini paylaşan Rusell Wong ve Jet Li rollerinin hakkını en iyi şekilde vererek filmin daha sürükleyici bir hal almasını da sağlıyor ve izleyicilerin filmi büyük bir ilgi ile takip etmelerinin önü açılıyor.

http://direkizle2.com/romeo-olmeli-%E2%80%93-romeo-must-die-izle-turkce-dublaj.html

The Karate Kid (1984)

Seksenli yılların efsanevi yapımlarından olan The Karate Kid ’e Jackie Chan esintileri ile yeni bir yorum getiriliyor. Dre, Detroit’in en gözde çocukları arasında iken birdenbire çok farklı bir memlekete giderek yepyeni bir hayat kurmak zorunda kalır. Amerika da popüler bir çocuk olabilecekken annesinin kariyeri nedeniyle ikisinin de yolu Uzak Asya’ya, Çin’e düşer. Başlangıçta arkadaş edinme konusunda oldukça büyük zorluklar çekmiş olsa da, zamanla sınıf arkadaşı olan Mei Ying ’e kendisini yakın hisseder. Ying ile aralarındaki kültürel uyumsuzluk ise ikisi arasındaki arkadaşlığı olumsuz etkilemektedir.   Sınıfın kabadayısı Cheng adlı çocukta, Dre ’ye düşman olarak kahramanın rahat bir nefes almasına müsaade etmemektedir. Dre yalnızca başlangıç düzeyinde karate bilen bir çocuktur. Bir süre sonra karşılaştığı Han ise sıradan bir araba tamircisi gibi görülmektedir. Fakat aslında kung-fu ustası olan Han, Dre’nin dikkatini çeker. Dre ile birlikte çalışmalara başlayan Han ’in Dre’ye verdiği eğitimleri anlatan filmde insanlara istediklerinde her şeyi başarabileceklerinin mesajı verilmektedir.

https://www.imdb.com/title/tt0087538/