Eğitimde ne olacağını eğitimciler de bilmiyor!

Eğitimde ne olacağını eğitimciler de bilmiyor!
9 Mayıs 2020 10:14

İlköğretimden üniversiteye eğitimdeki belirsizlikleri eğitim uzmanları değerlendirdi…

 

 

Sözcü’den Sultan Uçar’ın haberine göre İlkokuldan üniversiteye 26.1 milyon öğrenci ile LGS ve YKS gibi sınavlarda yarışacak 5 milyon öğrencinin geleceğini artık
corana virüsü belirleyecek. Eğitim Uzmanı Salim Ünsal, “Gerçekçi olalım. Şimdi ve 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında eğitimde bizi ne beklediğini eğitim camiası dahil hiç kimse bilmiyor” dedi.

Okulların açılıp-açılmayacağı, yeni eğitim öğretim yılının ne zaman başlayacağı, sınav tarihlerinin ileri-geri çekilmesi gibi sıkıntılar yaşanan eğitimde, Türkiye’yi nasıl bir süreç beklediğini eğitim uzmanları anlattı

 

 

KiMSE BiLMiYOR!

 

 

Eğitim Uzmanı Salim Ünsal, şunları söyledi: “Gerçekçi olalım; 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında bizi ne beklediğini eğitim camiası dahil hiç kimse bilmiyor. Süreç, pandemi ilerleyişine bağlı şekillenecek. Eğitimde, her şey değişecek.

Eğitimciler de, direndikleri alışkanlıklarını terk edecek. Müfredat artık yüz yüze ve dijital eğitim birlikte olmak zorunda. Okulların açılması bize göre ekimi bulacak. Gecikmenin tek sebebi virüs değil okulların fiziki dönüşümü de yapılacak.

 

 

SIRADA TEK BAŞINA

 

 

Sınıf mevcutları azaltılıp, öğrencilerin tek kişilik sıralarda oturtulması zorunlu oldu. Öğrenciler artık okula 5 gün yerine, 2 gün gidip 3 gün uzaktan eğitim almak zorunda da kalabilir. Hatta bunun dışında öğrenciler okulları dönüşümlü kullanıp, eğitime sık sık ara da verilebilir.”

 

‘Salgında sınav yapılamaz’

 

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan: “Salgın tehlikesinin geçtiği bilimsel verilerle açıklanmadan, 1 Haziran’da okullar açılamaz. YKS ve LGS de, risk geçmeden ve uzaktan eğitimde eşitsizlikler giderilmeden kesinlikle yapılmamalı.”

 

‘Eğitim turizme feda edildi’

 

Eğitim İş MYK üyesi Maksut Balmuk: “YKS öne alınıp, öğrencilerin geleceği turizme feda edildi. Salgın varken sınavlar yetmedi, okullar da açılacak. Öğrenci değil, özel okullar düşünülüyor.”