Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar: Direneceğiz, kazanacağız!

Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar: Direneceğiz, kazanacağız!
27 Kasım 2015 09:25

Can Dündar’ın tutuklanmasının ardından konuşan eşi Dilek Dündar, olayı basına yapılmış bir darbe olarak niteledi. CHP milletvekilleri, Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş, Eren Erdem ve Enis Berberoğlu da yaptıkları açıklamalarla karara tepki gösterdi.

 

 

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, yürütülen MİT TIR’ları soruşturması kapsamında tutuklandı. Dündar ve Gül cezaevine gönderilirken CHP’li bazı milletvekilleri ile Dündar ve Gül’ün yakınları da karara tepki gösterdi. Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Can Dündar’ın eşi Dilek Gül, “Direneceğiz ve kazanacağız diyorum ben. Basına yapılmış bir darbe. Zaten sürekli darbe yapıyorlar bize. Ama çok güçlü durduk diyorum. Herkesin güçlü durmasını istiyorum.” diye konuştu. Dilek Gül, içeri almadıkları için mahkemenin tutuklama gerekçesini duymadığını söyledi. Bu arada dün Dündar çiftinin 28. evlilik yıldönümleri olduğu öğrenildi…

 

 

‘SARAY’IN TALİMATI’

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da kararın hukuki olmadığını söyledi. Tanrıkulu, halkın haber alma özgürlüğünün Saray’ın talimatıyla yargıya infaz ettirildiğini belirtti. Kararın Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açısından bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Tanrıkulu, kararın mutlaka uluslararası ceza mahkemesine taşınacağını ifade etti. Tanrıkulu, katalog suçlarda olmamasına rağmen bazı isnatların katalog suçlar gerekçe gösterilerek tutuklama nedeni yapıldığını belirtti. Olayı ‘gündem mühendisliği’ olarak niteleyen Tanrıkulu, Türkiye’de medya ve basın özgürlüğünün galip geleceğini ifade etti.