‘Demirtaş, zihninde bile feodal düzeni aşamamış, ataerkil yapıyı devirememiş’

‘Demirtaş, zihninde bile feodal düzeni aşamamış, ataerkil yapıyı devirememiş’
15 Ocak 2018 10:00

Habertürk yazarı Oray Eğin, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde yazdığı “Seher” kitabını eleştirdi.

 

 

 

Eğin “Selahattin Demirtaş’ın ‘Seher’ adlı öykü kitabını siyasi ömrü erken kesilmiş bir liderin hapishanedeki bir zihni egzersizi ötesinde görmek mümkün değil. Öykülerin hiçbiri edebiyata dair asgari beklentileri bile karşılamıyor. Hayata, yaşadığımız dünyaya, insanın yapısına dair yeni bir söz söyleyip ufuk açmadığı gibi yazanın kendi iç dünyası hakkında da fikir vermiyor” dedi.

 

 

“ÇOK DAHA KORKAK ÇOK DAHA ÇEKİNGEN KULLANMIŞ KALEMİNİ”

 

 

Eğin yazısını şöyle sürdürdü:

 

 

“Kırsal kesim, kadın olmak, töre ve tabular hakkında söyleyecek sözleri var Demirtaş’ın ama hemen her biri bilindik klişelerin ötesine geçemiyor. Köy hakkındaki gözlemleri köye hiç gitmemiş ama köyün ne olduğuna dair kulaktan dolma, televizyondan görme bilgilere sahip birinin edineceği sığlıkta. Tıpkı ‘bölge’deki paranoya ve ruh hali hakkında olduğu gibi.

 

 

Yazar Demirtaş siyasetçi Demirtaş’a kıyasla çok daha korkak ve çekingen kullanmış kalemini. Demir parmaklıkların ardında zalimce kalmaya bırakılmış birinden daha az korunaklı, kalbinin ve zihninin bariyerlerini açmasını bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak.”

 

Yazının tamamını okumak için:

http://www.haberturk.com/yazarlar/oray-egin/1796550-selo