Çöpten naylon toplayan gazi için harekete geçildi!

Çöpten naylon toplayan gazi için harekete geçildi!
17 Kasım 2018 20:20

Vazife malulü sayılması için evrak eksikliği olduğu için resmen ‘gazi’ sayılmayan ve annesi ile çöplerden naylon ve kağıt toplayarak geçimini sağlamaya çalışan Hakan Enes Akbulut için sonunda harekete geçildi.

 

 

Mehmet Ali Kayacı/ Sözcü

 

 

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, vatani görevini yaptığı sırada bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik 2016 yılında düzenlenen hendek operasyonlarında ağır yaralanan Hakan Ene Akbulut, Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Büro Amirliği tarafından düzenlenen tutanağına göre; Atmaca 7 operasyonunda ilk tedavisinin tamamlanmasının ardından GATA’ya sevk edildi.

Ancak Akbulut, tespit tutanaklarının alınması ve GATA’daki tedavi sürecinin ardından Jandarma Genel Komutanlığı’ndan Sosyal Güvenlik Kurumu Kamu Görevlileri Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı’na ulaştırılmasına rağmen evrakların iletilmemesi üzerine vatani görevini tamamlamış olmasına rağmen vazife malulü sayılmadı.

Vazife malulü sayılmayan ve çöpten kağıt, naylon topladığı görülen Akbulut’un görüntüleri ve annesinin, “Görsün millet oğlumun rezilliğini, vatan için savaştı biz böyle çöp toplayalım işte. Benim çocuğum mağdur” sözleri üzerine Jandarma Genel Komutanlığı ve siyasiler harekete geçti.

Akbulut ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği temsilcileri ile görüşen yetkililer sorunun kısa zamanda çözüleceği sözünü verdi.

 

 

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/copten-naylon-toplayan-gazi-icin-harekete-gecildi-2743118/