Çocuklarda Saç Dökülmesi Sebepleri Nelerdir?

Çocuklarda Saç Dökülmesi Sebepleri Nelerdir?
23 Ağustos 2020 12:15

Saç dökülmesi çocuklarda nadir değildir, ancak nedenleri yetişkinlerde başlayan kellikten farklı olabilir. Çoğunlukla çocuklar kafa derisi rahatsızlığı nedeniyle saçlarını kaybederler. Sebeplerin çoğu tehlikeli değildir. Yine de saç dökülmesi, bir çocuğu ruhsal olarak olumsuz etkileyebilir. Çocukların yanı sıra bebeklerde saç dökülmesi de görülebilir. Çocuklarda saç dökülmesinin sebepleri aşağıdaki gibidir.

 

Beslenme Yetersizliği

Sağlıklı bir vücut için iyi beslenme şarttır. Çocuklar yeterince vitamin, mineral ve protein almadıklarında saçları dökülebilir. Saç dökülmesi, anoreksi ve bulimia gibi yeme bozukluklarının bir işareti olabileceği gibi, düşük proteinli vejetaryen veya vegan diyetinin de bir yan etkisi olabilir. Bu besin maddelerinin eksikliği saç dökülmesine katkıda bulunabilir:

 

  • Demir
  • Çinko
  • Niasin
  • Biyotin
  • Protein ve amino asitler

 

Çok fazla A vitamini de saç dökülmesine neden olabilir.

 

Seboreik Dermatit

Seboreik Dermatit bir cilt hastalığıdır. Saç diplerinde de görülebilen bu hastalık zamanla saçların uzamasını engelleyebilir. Aynı zamanda yüksek ölçüde kaşıntıya sebep olduğu için kaşıntı sonucu saç dökülmesi görülebilir. Çocuklarda saç dökülmesinin bir nedeni de bu hastalık olarak tanımlanabilir.

 

Isı

Fönleme veya düzleştirmeden kaynaklanan aşırı ısı da saça zarar verebilir ve dökülmesine neden olabilir. Çocuğunuzun saçını kuruturken düşük ısı ayarı kullanın. Isıya maruz kalmayı en aza indirmek için her gün kurutmayın.

 

Saçkıran

Saçkıran, derinin yaygın, bulaşıcı bir mantar enfeksiyonudur. Kırmızı, halka şeklinde bir kızarıklığa neden olur. Saç derisinde kırmızı, düzensiz veya kaşıntılı noktalar görünebilir. Enfeksiyonu kaşımak ve enfeksiyonun kendisinden kafa derisine zarar vermek saçın yavaşça dökülmesine neden olabilir. Bazı çocuklar kaşıntıyı hafifletmek için saçlarını da çekebilirler. Saç dökülmesi genellikle tipik olarak kaşıntılı ve tahriş olmuş cilt bölgelerinde meydana gelebilir.

 

Kafa Derisi Yaralanması

Kafa derisinde yanık veya kafaya ciddi bir darbe gibi bir yaralanma saç köklerine zarar verebilir. Bu, yaralanma bölgesinde önemli saç dökülmesine neden olabilir. Yaralanma iyileştiğinde saç yeniden uzamalıdır. Hızlı tedavi önemlidir çünkü tedavi edilmeyen kafa derisi yaralanmaları altta yatan yapılara zarar verebilir ve hatta kalıcı saç dökülmesine neden olabilir.

Çocuklarda saç dökülmesi sorununu çözmek için saç uzmanı Bioxcin ile iletişime geçebilirsiniz.