CHP’li Yeşil: İnsanlar sosyal yardıma muhtaç bırakıldı!

CHP’li Yeşil: İnsanlar sosyal yardıma muhtaç bırakıldı!
27 Ağustos 2020 13:01

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, “Ülkemiz ekonomide derin bir kriz sürecinden geçmektedir. Bu durum toplumun her alanında etkisini göstermekte, ilgilileri tarafından sözde alınan tedbirler hiçbir işe yaramaktadır. Sosyal devletin görevi, yurttaşlarına her alanda çözüm üretmektir. Her alanda kendi kendisine yeten bir ülke konumundan tamamen dışa bağımlı bir devlet olmanın faturasını ne yazık ki halk ödüyor. İşsizlik kronik bir sorun haline gelmişken sosyal yardımlarla açlık sınırı altında geçinmeye çalışan milyonlarca yurttaşımız için sorunu çözecek yapıcı hiçbir adım atılmıyor” dedi.

 
CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara’da sosyal yardım alan vatandaşların durumunu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a sordu.

 
EKONOMİDE DERİN KRİZ

 
Yeşil, “Ekonomide yaşanan derin krizin yanında Dünyayı etkisine alan Covid19 salgını nedeniyle vatandaşlarımızın yaşam şartları her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Döviz artarken yalnızca ithal ara mal üreten sanayi sektörü değil, pandemi nedeniyle turizm sektörümüz de derin bir yara aldı. Şartlar her geçen gün zorlaşırken her gün bir öncekini aratır duruma geldi.” dedi.
YEŞİL’İN VERDİĞİ SORU ÖNERGESİ

 

 
1 Ocak 2018 yılı itibariyle Ankara ilinde sosyal yardımlardan yararlanmak için başvuran kişi sayısı kaçtır? İlçelere göre dağılımı nedir?1 Ocak 2018 yılından itibaren iş bulma amacıyla İŞKUR’a başvuru yapan kişi sayısı kaçtır? İlçelere göre dağılımı nedir? Bakanlığınızın 1 Ocak 2018 yılından itibaren Ankara ‘da yapılan sosyal yardımlar için harcadığı bütçe ne kadardır? İlçelere göre dağılımı nedir?1 Ocak 2018 yılından itibaren Ankara ‘da sosyal yardım alan vatandaşlarımızdan kaç kişi istihdamdan yararlandırılmıştır? Pandemi döneminde Ankara ‘da kaç kişiye kısa çalışma ödeneği verilmiştir?