CHP’li Tekin: Başbakan onur sınavındadır

CHP’li Tekin: Başbakan onur sınavındadır
24 Haziran 2015 14:49

TRT Dış Haberler servisinde müdür olarak çalışan SerdarAydın’ın, CHP lideri Kılıçdaroğlu için sosyal paylaşım sitesi Twitter’da “Klozet Kemal” içerikli paylaşımı ve HDP lideri Selahattin Demirtaş’ı “İsterse milyonları toplasın, bu onun terörist olduğu imajını değiştirmez… Gelsin Karadeniz’de yapsın yiyorsa” diye tehdit etmesi skandala neden olmuş ve gündeme gelmişti.

 

 

Skandal paylaşımlar sonrası CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili GürselTekin, CHP iktidarında ‘Bu türlere’’ yer olmayacağını belirterek bir yazılı açıklama yayınladı.

 

Tekin’in açıklaması şöyle;

 

‘’Bir iktidar memurunun Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer muhalefet liderleri hakkında sosyal medyada yer alan paylaşımları bugünki kimi gazetelerde yer almıştır.

 

Bu kişinin bağlı bulunduğu kurumun yöneticisi kendisini tayin edenlere yakışır ve yaraşır biçimde hareketsiz kalmış, bu saygısızlığa ve hakaretlere ortak olmayı tercih etmiştir.

 

Bir zavallının hezeyanlarının hesabını yargı önünde soracağız.

 

Ancak asıl görev Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’na düşmektedir. Sayın Davutoğlu bir onur sınavıyla karşı karşıyadır. Ya onursuz bir zavallının yanında duracak onu kanatları altına alacakya da siyasetin ve siyasetçinin dolayısıyla kendi onurunu koruma yolunu seçecektir.

 

Bu konuda çok da umutlu olduğumuzu söyleyemem. Zira söz konusu, kendisini bu makama atayan kişi olduğunda şahin kesilen Başbakan, muhalefet temsilcilerine yönelik hakaretleri görmezden gelmiş ve seçim meydanlarında kullandığı üslupla adeta özendirmiştir.

 

Şimdi bizi mahcup etmesini bekliyorum.

 

Unutulmamalıdırki, CHP iktidarında ‘bu türlere’ yer olmayacak ve siyaset kurumuna, siyasetçilere kimse aşağılık bir dille saldıramayacaktır. Bu türler en ağır cezayı görecektir.’’