CHP’li Şahin: Vatandaşı ölmeden mezara koyuyorsunuz!

CHP’li Şahin: Vatandaşı ölmeden mezara koyuyorsunuz!
14 Nisan 2020 10:14

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN katıldığı bir televizyon programında, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ‘’Vatandaşa evde kalın dedik, ne gençler dinledi ne de işsiz güçsüz EYT’liler’’ sözlerine sert tepki gösterdi.

 
CHP’li Dr. Fikret ŞAHİN, Kuva-yi Milliye şehri olan Balıkesir’in bu şekilde gündeme gelmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, AKP’li yöneticilerin kibirli ve halktan kopmuş tavırlar içerisinde olduklarına dikkat çekti.
EYT’lilere Destek

 
Milletvekili ŞAHİN, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz’a EYT ne demek biliyor musunuz? sorusunu sorarak şunları söyledi; ‘’EYT’liler, devletin vatandaşa tanıdığı zamanda emeğini, hizmetini vermiş, primini ödemiş ama daha sonra kanun değişikliği sebebiyle emeklilik hakkı gasp edilmiş kişilerdir. Acaba belediye başkanının bundan haberi var mı? Bu kişiler sosyal güvencelerinin olmaması sebebiyle çalışmak zorundalar. Biz CHP olarak bu vatandaşlarımızın sorununu çözmeyi defalarca dile getirdik. Fakat malum zihniyet 5.5 milyon insanımızın hakkını gasp etmeye devam etmektedir. EYT sorununu çözen düzenlemeler bu zor zamanlarda yapılmayacak da ne zaman yapılacak?’’

 

 
Vatandaş, Evine Ekmek Götürme Derdinde!

 
Vatandaşların büyük bir kısmının bu dönemde dışarıya zaruri sebeplerden ötürü çıkmak zorunda kaldığının altını çizen ŞAHİN, ‘’ Vatandaş dışarıda ne arıyor biliyor musunuz? Çocuğuna süt ve bez almak istiyor, annesine ilaç almak istiyor ve en önemlisi evine ekmek götürmek istiyor… Daha geçen hafta İstanbul’da bir vatandaşımız ‘’evde durun diyorsunuz ama çocuklarım aç, çıkmak zorundayım’’ demiş, ama iktidarın görevlendirdiği yetkili ona ‘’geber’’ şeklinde cevap vermişti. İşte bu zihniyet vatandaşa sağlayamadığı hizmeti CHP’li belediyeler yapınca, onların hesaplarına bloke koydu, aş evlerinin hesaplarını dondurdu ve vatandaşa ekmek dağıtımlarını engelledi. İktidarın geldiği bu gurur ve kibir, bugün iktidarın kendisini vatandaşın en büyük sorunu haline getirdi. Vatandaşı ölmeden mezara koyuyorsunuz. ’’ ifadelerini kullandı.