CHP’li Özel: Oturduğu yerden kalkmaya korkanlar altı pislik dolu olanlardır

CHP’li Özel: Oturduğu yerden kalkmaya korkanlar altı pislik dolu olanlardır
5 Mart 2017 11:48

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun CHP içinde ön seçimle seçilmiş DHKP-C’li milletvekilleri var. PKK, DHKP-C hayır derken CHP’nin evet demesi mümkün mü?” sözlerine sert yanıt verdi.

 

 

 

 

 

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Antalya’nın Finike İlçesinde, dün (Cumartesi) vatandaşlara seslenen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Bunu söylemekten utanç duyuyorum ama CHP içinde ön seçimle seçilmiş DHKP-C’li milletvekilleri var. PKK, DHKP-C hayır derken CHP’nin evet demesi mümkün mü?” sözlerine sert yanıt verip, ” Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinde bahsettin terör örgütünün yanından, yakınından geçmiş, toplu iğnenin başı kadar irtibatı olan hiç bir milletvekili yok. Varsa çık sen açıkla . Açıklamazsan namertsin, müfterisin” dedi.

 

 

CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgün Özel, dün (Cumartesi) akşam referandum çalışmaları kapsamında geldiği Turgutlu’da partisinin Mesadet Özcan Konferans Salonu’nda düzenlediği toplantıya katıldı. Özel, toplantıdaki konuşmasında, Finike’deki halka seslenen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun CHP ile ilgili sözlerine eleştirdi. Milletvekili Özel, Bakan Çavuşoğlu’nun “Bunu söylemekten utanç duyuyorum ama CHP içinde ön seçimle seçilmiş DHKP-C’li milletvekilleri var. PKK, DHKP-C hayır derken CHP’nin evet demesi mümkün mü?” sözlerine sert yanıt verdi.

 

Özel, “Çavuşoğlu, anayasayla ilgili değişikliklerin içeriğine partisi giremediğinden girse de çıkamadığından, attığı imzayı anlatamayan ve arkasında duramayan, kurulmuş bir demokrasiyi bir tek adam rejimine çeviren, bu değişikliği hakkıyla savunamadığından hep birlikte yaptıkları yapmaya çalışmış.

 

Aslında bunu başta denediler, başarısız olunca geri döndüler. Ama o kadar çaresizler ki nefesleri kesilince söyleyecek söz bulamayınca ,dönüp dönüp bunu tekrar ediyorlar. Çavuşoğlu, bir adım ileri gitmiş, demiş ki ‘CHP’nin içinde PKK’yı seven ,PKK destek veren milletvekilleri var. Çıksınlar yok desinler.’ Ey Mevlüt Çavuşoğlu, Ey kerameti kendinden menkul, Türk diplomasini, her gün yeni bir rezalete bulaştıran partinin bu işi beceremeyenler zincirinin son halkasındaki dışişleri bakanı.

 

Sana buradan sormuşun söylüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinde bahsettin terör örgütünün yanından, yakınından geçmiş, toplu iğnenin başı kadar irtibatı olan hiç bir milletvekili yok. Varsa çık sen açıkla .Açıklamazsan namertsin, müfterisin. Bu parti, zengin bir işadamının 14’üncü katındaki rezidansında kurulmadı.

 

Afyonkarahisar’da beş yıldızlı termal bir otelde oturup da program yapmadı.Bu parti, düşman işgali altındaki topraklarda Rumeli ve Anadolu Müdafaa ve Hukuk Cemiyetleri’nden doğdu. Anayasasını, köhne bir gemi ile çıkılan Samsun’dan sonra Amasya’da başlayan kongrelerle yazdı. Bu partinin, bu milletin kalbine yazdığı şey, Atatürk’ün ağzında oturan Nutuk’tur, otur önce onu oku. Sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ne yaz” dedi.

 

“OTURDUĞU YERDEN KALKMAYA KORKANLAR ALTI PİSLİK DOLU OLANLARDIR”

 

Özel şöyle devam etti:”Mevlüt Bey, Mevlüt Bey, şimdi sen benim soruma cevap ver. Antalya’dan üfürürsün, bu söylediğin sözün karşısında bayrağı Türk Bayrağı olan, inancı, Cumhuriyet’e bağlılığı tam olan bir partiye kayaya toslar gibi tosladın. Ama şimdi sana soruyoruz.

 

Senin partinin içinde Sarayın bildiği , MİT’in söylediği kısa sürede kurtulmak istediğin en az 80 FETÖ’cü var mı yok mu? Senin partinin milletvekilleri, ‘PKK terör örgütü değildir’ dedi mi demedi mi? Senin partinin milletvekilleri, senin partinin yöneticileri ‘Abdullah Öcalan, bunlara göre daha vicdan sahibi’ dedi mi demedi mi? ‘Kandil bunlardan daha milliyetçi ‘ dediniz mi? demediniz mi ? Mevlüt Bey, oturduğun o koltuk var ya. O koltuğun kimin koltuğu olduğunu bil. Seni o koltuktan halk kaldıracak. Ama oturduğun yerden kalmaya korkuyorsun. Oturduğu yerden kalmaya korkanlar altı pislik dolu olanlardır. Mevlüt Bey, bunu bil.”

 

 

Kaynak: DHA