CHP’li Özbolat: Ekmel Bey’in şansı Erdoğan’dan fazla

CHP’li Özbolat: Ekmel Bey’in şansı Erdoğan’dan fazla
20 Temmuz 2014 17:37

Almanya’nın Frankfurt şehri yakınlarında bulunan Wiesbaden’da konuşan CHP Yurt Dışı Örgütlenme Sorumlusu ve Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kazanma şansının Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanma şansından daha fazla olduğunu ifade ederek, “Bizim, füze gibi kilitlenerek, ‘nasıl bir oy daha fazla alabiliriz?’ sorusunun cevabını aramamız lazım” dedi.

 

 

AKP DEVLET İMKANLARINI KULLANIYOR

 
Wiesbaden Kubi Haus’da düzenlenen seçim görevlileri bilgilendirme toplantısına katılan Durdu Özbolat, Avrupa’daki partililere hitap etti. AKP’nin, Avrupa’da devletin imkanlarını da arkasına alarak, daha az oy alacağını düşündüğü yerlerde konsolosluk olmasına rağmen, oy verme merkezlerini başka yerlere kaydırdığını vurgulayan Özbolat, “Mecliste bu konuda sabahlara kadar kavga ettiğimiz oldu. Ancak AKP milletvekilleri, el kaldırarak bunları engelliyor. Netice itibariyle bizim milletvekili sayımız az ve mecliste istediğimiz kararları çıkaramıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

OYLARIN PEŞİNE DÜŞECEĞİZ

 
Seçimlerde Avrupa’da kullanılacak oyların etkisinin çok yüksek olacağını kaydeden Özbolat, “AKP devletin imkanlarıyla her şeyi yapıyor. Ben bir kanun teklifi verdim. Oy kullanma burada oluyorsa, sayımın da burada olması lazım. Bunu da kabul ettiremedik ama önlemlerimizi aldık. Bu oylar iki uçakla gidecek. Biz orada karşılayacağız ve oylarımızın peşine de düşeceğiz” ifadelerini kullandı.