CHP’li Koç: Yaptıkları kayıkçı kavgası

CHP’li Koç: Yaptıkları kayıkçı kavgası
4 Mart 2015 15:12

CHP Sözcüsü Haluk Koç gündemi değerlendirdi. İşte Haluk Koç’un konuşmasından satırbaşları:

 

 

 

AKP ile HDP arasında kapı önünde kavga, kapı arkasında seçim işbirliği var.

AKP – PKK çekişmesi oluyormuş algısı yaratılmaya çalışılıyor.

Yaptıkları aslında tam bir kayıkçı kavgası.

 

 

Bir tarafın hedefinde sınırsınz sorunsuz her türlü yargı sürecini eline alacak bir otoriter başkanlık sistemine geçiş var.

Diğer tarafın hedefinde ne var? Eşitlikçi özgürlükçü demokrasinin tüm kural ve kurumlarıyla yerleştiği bir düzen yok kafasında. PKK’nın elindeki silahla geniş bir coğrafyada özerklik statüsündeki bir sürecin gerçekleşmesi var.

 

 

Bu reklam ve uyutma dönemi seçime kadar sürüyor. Ondan sonra karşılıklı sopa gösterme süreci başlıyor. Bu işten en çok zararı Kürt yurttaşlarımız görüyor.

 

4 bakanın o meşhur yolsuzlukları araştırma sürecinde HDP’li üyenin komisyondan çekilmesi, Demirtaş’ın ceketini ilikleyerek Erdoğan’ı alkışlaması.

Kürt sorunun çözümü için gizli pazarlıklar değil milletin önünde Mecliste şeffaf bir süreç yürütülmeli.

 

 

Biz barışa kardeşliğe eşit yurttaşlığa karşı değiliz. tam demokrasiye evet diyoruz. Tek adam sistemine karşı güçlendirilmiş parlamenter sisteme evit diyoruz. Tüm yurttaşların eşit olmasına evet diyoruz. 12 Eylül yasalarının kalkmasına evet diyoruz. Seçim barajının kalkmasına karşılar mı? Açıkça gördük.

 

 

Yerel yönetimlerin yerinden yönetme yetkilerinin geliştirilmesine evet diyoruz. Başkanlık sistemi ve sonrasında gelişecek tüm felaketlere tüm gücümüzle hayır diyoruz.

Maskeli seçim işbirliklerini okuyun ve bu sefer aynı hataya düşmeyin.