CHP’li Gürer: Gazi polis memuru perişan

CHP’li Gürer: Gazi polis memuru perişan
17 Haziran 2017 10:31

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçtiğimiz yıl Hakkari’deki bombalı saldırıda ağır yaralanarak gazi olan ve tedavisi sürerken kendisinin bilinmediği ifade ettiği bir sebeple açığa alınan ve ardından ihraç edildiği için tedavisi yarım kalan Polis memuru Mustafa Erhan Çelik’in yaşadığı mağduriyeti Meclis gündemine taşıdı.

 

 

 

Gürer TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak “Gazi polis memuruna sahip çıkmamak bizim değerlerimizle örtüşmüyor” dedi.

 

 

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda, gazi polis memurunun yaşadığı dramı gündeme getirdi. 27 Temmuz 2016’da Hakkari Depin Polis Kontrol Noktasına düzenlenen ve 2 polisin şehit olduğu ve 3 polisin de ağır yaralandığı bombalı saldırıda gazi olan Mustafa Erhan Çelik’in 4 Ekimde bilinmeyen bir sebeple açığa alındığını, 7 Ocak’ta da ihraç edildiğini söyledi. Bombalı saldırıdaki 3 yaralı polis memurundan biri olan Mustafa Erhan Çelik’e, Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) 40 gün göz ve yanık tedavisi uygulandığını ifade eden Ömer Fethi Gürer, gazi polis memurunun 2 kez ameliyat geçirdiğini, sol kulan zarının yırtık, sol kolunda 3’üncü derece yanık, sağ gözünde yüzde 70 görme kaybı, sol göğüs hizasında de mermi girişinin bulunduğunu belirtti.

 

 

Mustafa Erhan Çelik’in tedavisinin devam ettiği süreçte açığa alındığını ve daha sonra 7 Ocak tarihli Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiğini söyleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İhraç nedeni bilinmeyen gazi polis memuru, ihraç edildikten sonra sosyal güvencesi olmadığı için tedaviye devam edemedi. Emniyet gazilik dilekçesini reddetti, Sosyal Güvenlik Kurumuna dilekçe verdi, cevap bekliyor. Bu durum kabul edilebilir bir durum değil. Gazi bir polis memurunu bu hâle getirmek ve mağduriyetine dahi sahip çıkmamak bizim ülkemizin değerleriyle örtüşmüyor. Yetkilileri konuya duyarlı olmaya çağırıyorum” dedi.