CHP’li Erdoğdu’dan dinci örgüte ziyaret!

CHP’li Erdoğdu’dan dinci örgüte ziyaret!
13 Aralık 2019 08:34

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Suriye’de cihatçı çetelere silah ve para yardımı yaptığı bilinen İHH’nın genel merkezini ziyaret etti. Erdoğdu, ziyaretini sosyal medya hesabından ziyaret sırasında çekilmiş bir fotoğrafla duyurdu.

 

 

Erdoğdu, fotoğrafı paylaştığı mesajında, “Bugün İHH Genel Merkezini ziyaret ettim… Özellikle Ortadoğu’da gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdiler… Ben de bizim önceliklerimizi ve pozisyonumuzu anlattım… Ortadoğu’da süren çatışmaları sonlandırmak amacıyla neler yapılabileceğini konuştuk…” ifadelerini kullandı.
“Buna bir cevabınız var mı?”

 

 

İHH’yı ve iç yüzünü yazdığı için yargılanan ve yargılanması CHP’li vekiller tarafından Meclis gündemine taşınan Ortadoğu uzmanı Hamide Yiğit ise konuya sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Yiğit, şunları kaydetti:

 

 

“Sayın @aykuterdogdu, İHH’nın 2011 yılından itibaren Suriye’deki ateşe benzin taşıyan 1 örgüt olduğunu bilmiyor olamazsınız. Bilmiyorsanız, El İntizar adlı geminin Libya’dan Suriye’de savaşan muhaliflere verilmek üzere 400 ton silah taşıdığı ile ilgili iddiaları yazdığım için beni dava eden bu İHH’yı eski Milletvekilinize sorun.. Bu silahları Meclis gündemine taşıyan CHP Hatay eski Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu’nun 7/10921 sayılı önergesine bakın lütfen! İHH’nın alıcısı olduğu gemideki 400 ton silahı soruyor vekiliniz!. Buna bir cevabınız var mı?”

 

 

index