CHP sahaya iniyor! Az oy alınan iller mercek altına alınacak!

CHP sahaya iniyor! Az oy alınan iller mercek altına alınacak!
11 Kasım 2019 13:36

CHP “az” oy aldığı iller için düğmeye bastı. CHP milletvekili çıkaramadığı ya da az vekil çıkardığı iller için çalışma başlattı. Sahaya inecek olan vekiller yürütülen parti politikalarının bölge açısından CHP’yi güçlü ve zayıf kılan unsurlarının neler olduğunu tespit edecek.

 

 

CHP’Lİ VEKİLLER EYLÜL AYINDA 24 İLE GİTMİŞ VE RAPOR HAZIRLAMIŞTI

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre CHP Eylül ayında 120 milletvekilini 24 ilde görevlendirmişti. Vekiller; Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Çorum, Düzce, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak ve Yozgat’a gitmişti. Vekiller gittikleri illere ilişkin hazırladıkları raporları Genel Merkez’e 1 Ekim’de teslim etmişti.

 

 

CHP “GÜÇSÜZ” OLDUĞU İLLERİ MERCEK ALTINA ALDI

 

 

Bu iller için CHP’nin “geçmişte güçsüz olduğu, ancak şimdi gücünü artırdığı iller” değerlendirmesi yapıldı.

CHP milletvekili olmayan ya da az sayıda vekil çıkardığı ve yerel seçimlerde güçlü olmadığı illeri mercek altına alacak.

CHP yönetimi söz konusu 24 ile tekrar gidilmesi kararını aldı. CHP önümüzdeki günlerde planlamayı yaparak milletvekillerini 24 ilde tekrar görevlendirecek. CHP aynı illere iki ay arayla tekrar gidecek ve nabız tutacak. Buna ilişkin de “İlleri boş bırakmayalım, ilişkiler sürsün diye gidilecek” değerlendirmesi yapıldı.

 

 

VEKİLLER İLLERİN EKONOMİK DURUMUNUN FOTOĞRAFINI ÇEKECEK

 

 

Vekiller gittikleri ilin genel sosyal ve ekonomik durumunun fotoğrafını çekecek. Bölgedeki siyasi iklim ve önümüzdeki dönemde halkın siyasi eğilimlerinin değiştirilmesi konusunda izlenmesi gereken yol haritasına dikkat edilecek. Yürütülen parti politikalarının bölge açısından CHP’yi güçlü ve zayıf kılan unsurlarının neler olduğuna bakılacak. Bölge halkının temel sorunları ve bu konuda CHP’den beklentileri tespit edilecek.