CHP PM üyelerine çağrımızdır!

CHP PM üyelerine çağrımızdır!
18 Nisan 2014 10:00

H&H Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Güven Eroğlu, CHP  PM üyelerine bir çağrıda bulundu. Eroğlu’nun açıklaması şu şekilde:

 

H&H ÖZEL

 

Bugün yapılacak CHP PM toplantısı hem CHP için hem de ülkemiz geleceği için çok önemlidir.

 

Bugünki toplantı tüm üyelerin, düşüncelerini tartışmaya açması ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ışık tutması için zaman süreli bir toplantı yerine ucu açık ve tüm üyelerin düşüncelerini Genel Başkan’ın önünde özgür iradeleriyle açıklayacakları bir toplantı olmalıdır.

 

PM üyelerinin 30 Mart yerel seçimi öncesi seçim meydanlarında elde ettikleri bulguların masaya yatırıldığı ve en ince ayrıntılarıyla tartışılması gerektiği gündür, bugün..

 

Bu toplantı, CHP’nin gelecekteki kaderini belirleyecek bir toplantı olmalıdır. PM üyelerinin görüşleri doğrultusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun oluşturacağı yeni MYK, partinin ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaderini belirleyecektir.

 

Bu toplantıyı oldu bittiye getirmek, sudan bahanelerle geçiştirmek, bu toplantıya katılanlara tarihi sorumluluk yükleyecektir.

 

İktidar partisinin yasama – yürütme ve yargıyı nasıl ortadan kaldırdığı, etkisiz hale getirdiği açıktır.

 

Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, bu toplantıda radikal kararlar alınmazsa ve CHP 1980 öncesi omurgasına kavuşturulmazsa, “muz cumhuriyetine” dönüştürüleceği kaçınılmazdır.

 

Bu oluşumu sağlayamayan bugünkü PM üyeleri tarih boyunca vebal altında kalacaklarını bilmelidirler.

 

Aslında yapılması gerekenler hiç de zor değildir.

 

Sadece Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na partinin “sağa açılması” gerektiğini ve ancak bu şekilde iktidar olabileceğimizi telkin eden kadrolara karşı PM üyelerinin “cesur, kararlılıkla ve tek yürek olarak” CHP’nin parti programına uygun ve bu programı uygulayabilecek, geliştirebilecek ve buna inanan devrimci, demokrat yöneticilerle yürüyebileceğini haykırmalıdır.