Bursa Nilüfer OSGB ve İş Güvenliği Firmaları

Bursa Nilüfer OSGB ve İş Güvenliği Firmaları
29 Kasım 2017 10:51

OSGB ler işyerlerine iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri vermek için kurulmuş ve bakanlıkça yetki verilmiş firmalardır.

 

 

Eğer işyeriniz tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfın yer alıyor ve en az bir çalışanınız bulunuyorsa siz de OSGB firmalarından hizmet alabilirsiniz. Ayrıca az tehlikeli sınıfta olup 50 den fazla çalışanınız varsa da OSGB lerden hizmet alabilirsiniz. OSGB ler bulundukları ildeki veya illerine kara sınırı olan çevre illerdeki işyerlerine hizmet verebilir. Bursa Nilüfer OSGB Firmaları da Nilüfer başta olmak üzere Bursa’nın diğer ilçelerine de hizmet vermektedir. İşyerleri tehlike sınıfına göre ve çalışan sayısına göre belirli sürelerde işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulundurmak zorundadır.

 

OSGB ler de işyerlerine bu sürelerde hizmet vermek üzere işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı temin etmektedir. İş güvenliği uzmanının çalışma süreleri az tehlikeli işyerlerinde çalışan başına ayda 10 dakika, tehlikeli sınıfında olan işyerleri için 20 dakika, çok tehlikeli işyerleri için 40 dakikadır. İşyeri hekiminin çalışma süreleri ise az tehlikeli iş yerlerinde çalışan başına ayda 5 dakika, tehlikeli sınıfında olan işyerleri için 10 dakika, çok tehlikeli sınıfındaki işyerleri için 15 dakikadır.

 

Bursa İş Güvenliği Firmaları işyerlerine bu süreler için işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı görevlendirir. İSG personelini OSGB lerden temin etmek ekonomik açıdan işveren için daha avantajlıdır. Personel istihdam edilmesi durumunda maaşlar, sigorta primleri veya kıdem tazminatları işveren için oldukça masraflı olmaktadır. Ama Osgb lerin görevlendirdiği personelin maaş ve primleri bağlı oldukları firmalarca ödenir. İşyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı işyeri çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri de vermektedir.

 

Nilüfer’de çalışma hayatı fazla gelişmediği için Nilüfer OSGB Listesi incelendiğinde daha çok Bursa’da faaliyet gösteren firmaların ismi öne çıkacaktır. Ama listede yer alan tüm firmalar uzman ve deneyimli kadrolarıyla hizmet vermektedir. OSGB ler ayrıca risk analizi, acil eylem planları, yangın eğitimleri, ilk yardım eğitimleri de vermekte ve tatbikatlar yaptırmaktadır. Tüm hizmetler 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği yasasına uygun olarak verilmektedir. Bu hizmetlerin alınması yasal zorunluluktur ve amaç çalışanlar için sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı yaratmaktır.

 

Daha fazla bilgi almak için lütfen web sitemiz: www.gozetimosgb.com.tr yi ziyaret ediniz.