Boşanma Avukatı Sayesinde Sorunsuz Boşanma Davası

Boşanma Avukatı Sayesinde Sorunsuz Boşanma Davası
28 Kasım 2017 11:35

Gün geçtikçe eşlerin birbiri ile anlaşamaması durumda anlaşmalı boşanma davaları açarak boşanma işlemi gerçekleştiren birçok çift bulunmakta.

 

 

Boşanma davaları en ufak sebeplerden açılacağı gibi büyük sebeplerden (aldatma, şiddet gibi) de açılabilir. Genellikle böyle sebeplerden açılan davalarda haksız olan taraf boşanmaya yanaşmayan ve zorluk çıkartan taraf olduğundan dolayı boşanma davaları tek taraflı ce çekişmeli olarak açılmaktadır. Anlaşmalı boşanma davalarında çiftler boşanmak istediklerini beraberce izah ettikten sonra prosedürlerin yerine getirilmesinin ardından 5 ay sonra verilen dava gününde tek celsede dosya kapatılmaktadır. Fakat çekişmeli boşanma davalarında mutlaka bir boşanma avukatı tarafından boşanma davası açılmalıdır.

 

Çekişmeli boşanma davaları sorunlu geçen davalardır ve daha açan kişinin hakları en iyi şekilde korunmalıdır. Özellikle davacı kişi kadın ise çok fazla özen gösterilmelidir. Çünkü Eskişehir boşanma avukatı olarak kadın haklarına oldukça önem verilmektedir. Ve Eskişehir barosu boşanma avukatı bu konu üzerinde oldukça titiz çalışmalar yürütmektedir. Dava süreci boşanma avukatı ile başlatıldıktan sonra sizlerin hakları en iyi şekilde savunulur ve başvurudan sonra 5 ay içerisinde sizlere bir dava günü belirlenir. Dava günü karşı taraf mahkemeye gelmemesi durumunda dava düşer ve ileri bir tarihe atılır.

 

Boşanma Davalarının Uzama Sebepleri

 

Boşanma davaları anlaşmalı olmadığı taktirde uzun süren işlemlerdir ve çok iyi bir boşanma avukatı ile çalışılması gerekmektedir. Çekişmeli boşanma davaları genellikle anlaşmalı davalara göre daha çok zaman alır. Bunun sebepleri olarak ise bir tarafın boşanmak istemesi ve diğer tarafın boşanmaya yanaşmamasıdır. Genellikle resmi yazışmalar 5 ay içerisinde tamamlanır ve belgeler oluşturulduktan sonra artık dava günü gelir. Dava günü tarafların birisinin olmaması mahkemenin otomatik olarak 4 ay uzaması demektir ve 4 ay fazladan zaman kaybıdır. İkinci celse için alınan tarihten önce karşı taraf ile uzlaşma yoluna gidilir. Boşanmayı kabul etmesi halinde boşanma gerçekleşir ve dava biter. Fakat karşı taraf boşanmaya yanaşmaz ise boşanma avukatınız sayesinde davanız en fazla iki yıl içerisinde sonuçlanır ve boşanma işleminiz gerçekleştirilir.