Anneler okula sefertası ile yemek taşıyor

Anneler okula sefertası ile yemek taşıyor
21 Eylül 2013 10:15

Erzurum’un merkez Yakutiye İlçesi’ndeki Cemal Gürsel İlkokulu’nda eğitim gören öğrencilerin anneleri, çocukların bir saatlik öğle tatilinde beslenmeleri için evden okula yemek taşıyor.

 

Veliler, okulda tam gün eğitim- öğretim verildiğini, 1 saatlik öğle tatili sırasında çocukların eve gelip okula dönemediklerini belirtti. Tam gün eğitim yerine yarım gün istediklerini belirten velilerden Öznur Yarım, şöyle dedi:

 

“Çocuklar saat 08.30’da derse giriyor. Saat 11.40’da öğle tatiline çıkıyor. 12.40’da yeniden dersler başlıyor. 2 ders yapıldıktan sonra 14.10’da paydos oluyor. Bizler bir günde 6, çocuklarımız ise 4 kez okula gidip gelmek zorunda kalıyoruz. Sınıflar tıka basa dolu. Okulda çifte eğitim yapılsa, hem biz sıkıntı çekmeyiz hem de sınıflar kalabalık olmaz ve sağlıklı bir eğitim verilir. Evi uzak ya da otomobili olmayan veliler yazın sefertası içinde yemek getirip okulun bahçesinde çocuğunun karnını doyuruyor. Bazıları evdeki küçük çocuklarını da yanında getirmek zorunda kalıyor. Kışın şartlar daha da ağırlaşacak.”

 

2

 

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, dünyanın tam gün eğitim sistemini hedeflediğini söyledi. 3 yıl içerisinde bütün okullarda tekli eğitime geçileceğini anlatan Bilge, şunları söyledi:

 

“Cemal Gürsel İlkokulu’ndaki sınıf mevcutları velilerin dediği gibi değil. En kalabalık sınıfta 33 öğrenci var. Bu okulda ikili eğitime geçilse bir sınıfta 11- 15 öğrenci olacak. Bugün özel okullardaki öğrenci sayısı 26’yı buluyor. Bir öğrenci için tekli eğitim en uygunu. Çocuk saat 08.30’da okula gittiği için uykusuz değil. Ama iki eğitimlerde teneffüs 5 dakika çocuk tuvalet ihtiyacını bile göremiyor. Oyun oynayıp içindeki enerjiyi atamıyor. Saat 07.30’da okula gittiği için dersleri esneyerek dinliyor. Öğleden sonra okula gidenlerde karanlıkta çıkıyor. Bence burada veliler kendilerini düşünüyor.”