AKP’li Demirbağ: Türkiye’nin sahibi Allah’tır, Tayyip Erdoğan’dır!

AKP’li Demirbağ: Türkiye’nin sahibi Allah’tır, Tayyip Erdoğan’dır!
13 Eylül 2020 09:00

Sosyal medyada, Elazığ depremi ve koronavirüs salgını mağduru olan Elazığlı yurttaşlar “Sahipsiz kaldık” diyerek #SahipsizElazığ tabelasıyla kampanya başlattı.

 

 

Kampanya üzerine katıldığı canlı yayında tepki gösteren AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, dikkat çeken ifadelerde bulundu.

Demirbağ, “Ne sahibi ya? Tabii ki Elazığ’ın da Türkiye’nin de sahibi var. Bal gibi sahibi var; Tayyip Erdoğan var Allah’tan sonra, biz varız… Ne demek ya? Haşa ben utanıyorum, sahip diyerek. Sahibi Allah’tır, Tayyip Erdoğan’dır, devlettir. Devlet adına payımıza düştüğü kadar da az çok bizleriz Elazığ’ın sahibi” dedi.

Elazığ’ın sahibi yok diyenlerin gidip kan tahlili yaptırması gerektiğini söyleyen Demirbağ, “Covid-19 değil, ihanet 19 virüsü var bunların kanında” dedi.

 

 

CHP’li Erol’dan tepki

 
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Twitter hesabından Demirbağ’ın bu sözleri sarf ettiği videoyu paylaşarak tepki gösterdi. Erol, “Zülfü Bey’i muhatap almak istemezdim ama Elazığlılar adına cevap vermem lazım. Bak Zülfü Bey, Elazığlılar’ın kanında Atatürkçülük, milliyetçilik, devletçilik ve gönül adamlığı vardır. Önemli olan milletvekili olmak değil; Elazığ’a layık adam gibi adam olmaktır” ifadelerini kullandı.