Ahmet Hakan’dan Engin Özkoç’a ‘hatalı haber’ yanıtı

Ahmet Hakan’dan Engin Özkoç’a ‘hatalı haber’ yanıtı
13 Eylül 2020 09:41

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın tutuklandığı haberiyle ilgili tepkisine yanıt verdi. Hakan, “Hürriyet senin düşmanın değil Engin Özkoç” dedi.

 

 

CHP’li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay hakkında çıkan, kendisinden iş isteyen bir kadına cinsel saldırıda bulunduğuna ilişkin iddialar sonrası bazı medya organlarıyla birlikte Hürriyet Gazetesi’nin internet sitesinde de Atabay’ın tutuklandığı haberi çıkmıştı.

CHP’li Atabay Facebook üzerinden yaptığı canlı yayınla bu iddiayı yalanlamış, kendisi hakkında suç duyurusunda dahi bulunulmadığını belirtmişti.

Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Didim Belediye Başkanı FETÖ taktikleriyle saldırı altında. A Haber, Hürriyet, Milliyet, Yeni Şafak gibi yandaş kanallar, haber yapıyor ‘tutuklandı’ diye. Bu nasıl körü körüne haberciliktir? Sonra ‘kaldırdık’ diye açıklama yapıyorsunuz. Bu haberi yapan ve sosyal medyada dolaştıranlarda bu kumpasın parçasıdır. Basını itibarsız hale getirerek millete ihanet ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Engin Özkoç’un bu sözlerine yanıt verdi. Hakan, haberin internet sitesinde sadece 30 saniye kaldığını öne sürerek “Hatalı bir haber için Hürriyet’e hak etmediği biçimde saldıran Engin Özkoç’a sesleniyorum: Hürriyet, senin düşmanın değildir Engin Özkoç! Hürriyet, sadece senin değil, kimsenin düşmanı değildir Engin Özkoç. Hürriyet’i hem kafanda hem dilinde kategorize etmekten vazgeç Engin Özkoç” ifadelerini kullandı.