2018 Yılının en iyi korku ve komedi filmleri

2018 Yılının en iyi korku ve komedi filmleri
2 Ekim 2017 15:33

Gelecek yıl vizyona girecek olan Alita: Battle Angel oyuncu kadrosunda Eiza Gonzalez, Makro Zaror, İdara Victor, Jorge A Jimenez Ed Skrein, Jennifer Connelly, Christoph Waltz, Jackie Earle Haley, Mahershala Ali, Michalle Rodiguez, Rosa Salazar, Casper Van Dien, Jeff Fahey, Lana Condor ve Elle La Mont bulunuyor. yönetmenliği ise Robert Rodriguez tarafından yapılıyor.

 

 

 

Gelecek yıl olan film izle 2018 senesinde bir çok yerli ve yabancı film seyircisi ile sinema sahnelerinde buluşacak.  Bir çok kişinin severek izleyeceği dallarda filmler bulunurken bu filmlerin çoğunun komedi dalında olduğu görülüyor. Demek ki yönetmenler ve senaristler tarafından gelecek yıl insanların en fazla gülmesi gerektiği hususunda fikir birliğine varıldı.

 

Görüntüye göre bir çok aksiyon filmin de seyircisi ile buluşması bekleniyor. Aksiyon filmleri her yaştan kişinin beğenmesi de sinema sahne veriminde diğer filmlere göre aksiyon filmlerin çeşitliliğinin daha fazla gelmesini sağlıyor. Kişiye göre değişen film zevkleri bazıları için ev ortamında film izlemek bazılarına göre ise sinemada film izlemek olarak belirleniyor.

 

Ev ortamında sinema izlemek için internet ortamında bir çok kişi filmlerini bilgisayar, tablet, telefon ve diz üstü bilgisayarından izleyebiliyor. Son zamanlarda neredeyse tüm sinema filmlerinin internet üzerinden izlemeye verilmesi ile birlikte bir çok kişinin severek izlediği filmleri sinemaya gitmeden internetten izlediği de görülebiliyor bu da sinema seyircisini evde film izlemeye itiyor.

 

Günümüzde bir çok kişi sinemalara giderek film izlemeyi, bazı kişiler ise online film izle sistemi ile internet üzerinden film izlemeyi tercih etmektedir. Herkesin seçimi ayrıdır ve herkes kendisine belirlediği bir kategoride film izlemeyi sever. Peki sıra dışı filmleri o zaman kim beğenip izliyor? Aslında herkesin zaman zaman sıra dışı filmler izlediği biliniyor. Bundan insanlar ya keyif alıyor ya da farklı bir şeyler yapma isteği insanlara sıra dışı filmler izlemeye itiyor diyebiliriz.

 

Peki şimdiye kadar çekimi yapılan sıra dışı filmler hangileri; iki bin beş yılında vizyona giren Esrarengiz Sevgili filmi bu filmlerden bir tanesi parmağını iş kazasında kaybeden İris işini bırakmak zorunda kalır ve daha sonra iş aramaya koyulur bu süreçte ilginç bir lavaratuvarda saklanan eşyaların bulunması ile birlikte filmin sıra dışı konusu akmaya başlar.

 

Geç Gelen Gençlik filmi ise 1938 Romanyasını anlatmaktadır. Yetmiş yaşlarına gelen felsefe ve lisan profesörü olan Dominic hayatının aşkını kaybettikten sonra kendisini de sanki ölmüş gibi hisseder. Daha sonra bir yıldırım çarpması ile otuz yaşına dönen Dominic hayatında geriye dönen  ilk insan olarak farklı ve fantastik bir filmin ortaya çıkmasına sebep olur. Hayat Ağacı filmi de diğer saydığımız filmler gibi farklı filmler arasındaydı. Çiftlik hayatından kurtulmak için çabalayan O’Brien için hayat mucizelerin birini götürdü birini getirdi diyebiliriz.

 

Lanetli Oyuncaklar, Şeytan, Hayalet, Cadı ve Bodrum Katı korku filmleri kategorisinde en fazla sözü geçen ve işlenen konulardan. Bu tarz film izleyicileri her zaman bu konuları beğeniyle izledikleri için senaristler tarafından bu filmlerin konularında da sürekli bu konular anlatılıyor. Bazı kişiler tarafından gerilim hissetmek stresi azaltırken bazıları içinse bu film çeşidi başlı başına bir stres sebebi olarak görülüyor.

 

Oyuncu çocuklarında kullanıldığı, şeytan ve siccin gibi filmlerde daha sonradan bu filmler dublajlar ile bir hale getiriliyor. Fakat çoğu korku kategorisinde olan filmde sanki filmin içeriğinde hepsi birden çekiliyormuş ve bu olayların hepsi gerçekten oluyormuş gibi bir his mevcut oluyor.  İlk Şeytan filminin 1973 yılında çekilmesi Amerikalıların çok uzun bir süreden bu yana bu tarz filmleri yapmakta ustalaştığını da gösteriyor. Neredeyse Amerika 45 seneden bu yana korku filmlerinin çekimini yapıyor ve dünyanın izlemesine sebep oluyor.

 

Stres atmaya yarayan korku filminin orta yaş kesiminde makbuliyet bulmaması aslında bu filmlerin bazılarına göre stres atmayı kolaylaştırdığı bazılarına göre ise hiç de stres attırmadığı hissediliyor. Bazı kişiler için stres atmanın en iyi yolu komedi filmleri ve aksiyon filmleri olarak görülüyor. film izlerken korkmayı seven kişiler de korku kategorisinde olan uzun metrajlı filmleri izlemeye karar veriyor ve bunları hem internet ortamında hem de sinemada izliyor.