20 bin Şii Türkmen ölümün eşiğinde

20 bin Şii Türkmen ölümün eşiğinde
23 Ağustos 2014 09:29

Doktor Elbayati, “70 gündür direniyoruz. Elektrik yok, su akmıyor. Sadece tuzlu su var, o da ishal ve diğer hastalıklara yol açıyor. Kuşatma başladığından beri çocuk-yaşlı-hasta 50’yi aşkın kişiyi kaybettik” dedi.

 

 

rak’ın Amerli kasabasında 20 bin Şii Türkmen, çevredeki tüm kasabaları ele geçiren IŞİD’in iki aydır kuşatması altında. Ne Ezidiler gibi kurtarılma ne de BM’nin yardım operasyonu onlar için gündemde değil. Dünyanın kendilerine sırt çevirdiğini düşünüyorlar. Doktor Elbayati, “70 gündür direniyoruz. Elektrik yok, su akmıyor. Sadece tuzlu su var, o da ishal ve diğer hastalıklara yol açıyor. Kuşatma başladığından beri çocuk-yaşlı-hasta 50’yi aşkın kişiyi kaybettik” dedi. Sadece günde bir kez Irak askeri helikopterleri yiyecek ulaştırıyor. Elbayati “20 bin Amerlili ölümle savaşıyor. Üç günde bir yemek yiyebilen çocuklar var. Durumu anlatabilmem imkansız’’ diye feryat etti.

 

 

IŞİD ‘GURURLA’ SUNAR: EZİDİLERİ NASIL ZORLA İSLAM’A GEÇİRDİK

 

 

IŞİD, esir aldığı yüzlerce Iraklı Ezidi’ye, silah tehdidiyle toplu halde “Müslümanlığı kabul ettirmesinin’’ videosunu yayımladı. “Yüzlerce Ezidi İslam’a döndü” başlıklı videoda, Ezidi erkekleri kuşatan militanlandan biri “Ezidilere dağlardan inip İslam’a dönmelerini ve kendilerini nihai cehennem ateşinden kurtarmalarını tavsiye ettik” diyor. Diğeri “Şu anda hepiniz kafirsiniz, birazdan Müslüman olacak ve haklar edineceksiniz” diye ekliyor. “Benimle beraber tekrarlayın” emri vererek, Ezidilere Kelime-i Şehadet getirtiyor.

 

Kaynak: BBC Türkçe