Zorlu Center’a jet içki ruhsatı

Zorlu Center’a jet içki ruhsatı
11 Kasım 2013 12:50

İnşaat alanını 242 bin metrekareden 650 bin metrekareye çıkaran, sessiz sedasız açılışı bayramda yapılan Zorlu Center’ın AVM bölümünün iskan sorunu çözüldü. CHP Beşiktaş Belediyesi’nin AVM’ye verdiği iskanın içki ruhsatı izni için verildiği ortaya çıktı.

 

İstanbul Zincirlikuyu’da Karayolları Genel Müdürlüğü’nün arazisi üzerine yapılan ve geçtiğimiz kurban bayramında sessizce açılan Zorlu Center’in içki ruhsatı da tamam. Onaylı projesi dışında inşa edilen Zorlu Center söz konusu alanda 242 bin metrekare inşaat alanını 650 bin metrekareye çıkarmış, bodrum katlarını emsal dışı bırakmıştı. Bu inşaat fazlası nedeniyle iskanı bulunmadığı için içki ruhsatı alamayan Center’a bir kıyak daha yapıldı. CHP iskanı bulunmayan Center içindeki AVM’nin önce iskan sorununu çözdü, daha sonra ise belediye meclisinde içki ruhsatını geçirdi.

 

Zorlu Center ile ilgili geçtiğimiz ay Beşiktaş Belediyesi Başkanı İsmail Ünal’ın içki ruhsatı teklifi, meclis üyelerinin ret oyu vermesi nedeniyle geri çevrilmişti. Ancak Ünal, teklifi 8 Kasım’da Belediye Meclisi’ne tekrar getirdi. AVM’nin önce içki ruhsatı için gerekli iskan sorunu çözüldü. Ardından iskan sorunu halledilen AVM için içki ruhsatı teklifi belediye meclisinden geçti. Teklife 8 CHP Meclis üyesi ret verirken, uzun süredir Meclis toplantılarına katılmayan İsmail Ünal’ın bu topantıda hazır bulunduğu belirtildi.

 

Kaynak: Sol