Zonguldak'ta iş kazaları protesto edildi

Zonguldak'ta iş kazaları protesto edildi
14 Ocak 2013 15:06

Zonguldak’ta, iş kazalarının protesto edildiği yürüyüşe, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki faciada ölen 8 madenciden Köksal Kadıoğlu’nun eşi Remziye Kadıoğlu da katıldı.

 

 

 

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin düzenlediği eyleme çeşitli sendika ve sivil toplum örgütlerine üye yaklaşık 150 kişi katıldı. Madenci Anıtı önünde toplanan kalabalık, Gazipaşa Caddesi’ni takiben Valilik önüne kadar yürüdü. Ellerindeki pankartlarla yürüyen grup, ‘Madencinin kaderi ölüm değildir’, ‘Madencinin feneri sönmeyecek’ sloganları attı.

 

 

 

‘BİZ YANDIK BAŞKALARI YANMASIN’

Geçen 7 Ocak’ta TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki kazada eşi Köksal Kadıoğlu’nu kaybeden Remziye Kadıoğlu da görümcesi Nilüfer Sezgin ile kalabalığın arasında yürüdü. Yürüyüşte grubun önünde yer alan Remziye Kadıoğlu, iş kazalarının son bulmasını istedi. Eşinin öldüğü kazayla ilgili de sorumluların cezalandırılmasını isteyen Kadıoğlu, “Kimsenin çocuğunun boynu bükük kalmasın. Biz yandık başkaları yanmasın. Artık bu kazalar son bulsun. Duysun sesimi Ankara. Her yer duysun” dedi.

 

 

 

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul’un basın açıklamasını okumasının ardından kalabalık dağıldı.