Yüce Divan oylamasında ‘baskı yok’ hatırası!

Yüce Divan oylamasında ‘baskı yok’ hatırası!
22 Ocak 2015 10:49

AKP yönetimi Yüce Divan oylaması sırasında ‘milletvekillerine baskı ve yönlendirme’ yapılmadığını açıkladı. Kullanmadıkları oy pullarını avuçlarında kabinden çıkaran bazı vekiller ise ‘hatıra’ olarak aldıklarını söyledi.

 

 

4 bakanla ilgili TBMM Genel Kurulu’ndaki Yüce Divan oylamalarında tüm gizlilik uyarıları sonuçsuz kaldı. Kabinler önünde uzun kuyruklar oluşunca MHP’li Yusuf Halaçoğlu’nun ara verilmesi talebi üzerine oturumu yöneten AKP’li Ayşenur Bahçekapılı, “Biraz önce Türkçe konuşarak buradan durumu anlattım” dedi. Halaçoğlu ise milletvekillerinin gülüşmesine yol açan, “Türkçe anlamıyorlar demek ki! Bir de İngilizce hitap edin efendim” karşılığını verdi.

 

 

KULLANMADIKLARI PULLARI TUTTULAR

 

 

Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz’ın haberine göre AKP’li vekilleri en çok Egemen Bağış oylaması gerdi. Yüce Divan’a ‘evet’ diyen beyaz pulların bir ara kırmızı pullardan fazla çıkması oyları sayan ve takip eden AKP’liler arasında tedirginlik yarattı. Parti yönetimi, baskı olmadığı açıklamasını yapmasına rağmen, AKP’li Gülay Dalyan ve Osman Bak gibi bazı milletvekillerinin kullanmadıkları ‘hayır’ ve ‘çekimser’ pullarını kabinden çıktıktan sonra ellerinde açık açık tutmaları dikkati çekti.