Yolları ayrılıyor mu?

Yolları ayrılıyor mu?
6 Nisan 2022 09:58

Ahmet Takan, iktidar kanadında yaşanan istifaları değerlendirdi. MHP’nin hazırladığı siyasi etik yasa tasarısına da değinen Takan, Davutoğlu’nun bu yüzden AKP ile yollarının ayrıldığını söyledi.

 

 

Gazeteci yazar Ahmet Takan, Korkusuz gazetesinde kaleme aldığı bugünkü yazısında, “Saray iktidarında da bir şeyler oluyor…diyerek iktidara yakın iş adamı Ethem Sancak, TFF’den istifa eden Nihat Özdemir’in istifası ve MHP’nin siyasi etik yasa tasarısına ilişkin konuşulanları yazdı.

Ahmet Takan, MHP’nin hazırladığı siyasi etik yasa tasarısını 2015 yılında Davutoğlu’nun da hazırladığı hem Başbakanlık koltuğundan olmuş hem de AKP ile yollarını ayırdığını söyleyerek MHP ile AKP arasında ayrılık yaşayacağı imasında bulundu. Ahmet Takan, “Hiçbir şey olmuyormuş gibi gözükse de bir şeylerin olduğu kesin!..” dedi.

 

 

Ahmet Takan yazısının bir kısmında şunları kaydetti:

 

 

“Saray iktidarında da bir şeyler oluyor… Yine güncel olayları bir biri ardına ekleyelim:

Saraya en yakın iş insanları arasında sayılan Ethem Sancak, “Biz Amerika’nın desteği ile iktidara geldik” demişti. Sancak’ın gündeme bomba gibi düşen açıklamalarının ardından, AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu’nca ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildiği ve istifa ettiği duyulmuştu.

 

 

Sarayın ‘ilk 5’ listesindeki iş insanı Nihat Özdemir de Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığından istifa etti. Özdemir, istifa gerekçelerini Posta gazetesine anlatırken “Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ istifa sürecinde etken olmuştur. İstediğini yapmadım. Birçok yerde Fenerbahçe ve Galatasaray’ın istifamda rol oynadığı yazılsa da bunun aslı astarı yok” dedi. Kimdir Göksel Gümüşdağ ?.. Bilmeyeniniz yoktur ama yine de kısaca hatırlatalım; kökten AKP’li Göksel Gümüşdağ, Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yeğeni ile evli. Sarayın en iç kabine üyelerinden biri!.. Özdemir, bu açıklamayı yapmadan önce 10 porsiyon ciğer yemiş olabilir mi?.. Yoksa başka bir şeyler mi var!..

 

 

Kameraları, Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı MHP’ye çevirelim. Önceki gün gündeme düştü:

 

 

-MHP, ‘ahlaki yozlaşmanın önlenmesi ve temiz siyaset için’ hazırladığı siyasi etik yasa tasarısını Meclis’e sunmaya hazırlanıyor. Benzer bir girişimi 2015 yılında yapan Ahmet Davutoğlu hem Başbakanlık koltuğundan olmuş hem de AKP ile yollarını ayırmıştı.

-MHP Siyasi Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Şahin, partinin yayın organı Türkgün gazetesinden Bahadır Çoban’a yaptığı açıklamada MHP’nin ahlaki yozlaşmanın önlenmesi ve temiz siyaset alt yapısının temeli olan etik ilke ve davranışların yerleştirilmesini önemsediğini söyledi.

-Şahin, “Türk siyasetinde etik ilkelere ihtiyaç oluşturan sebepler nelerdir size göre?” sorusuna “En yüksek insani ve etik değer, insan hakları ve hukuk gibi insan onurunu korumaya yönelik olan değerlerdir. Siyaset ise, bu değerleri korumayı amaçlayan ve uygun koşullar altında bu değerleri gerçekleştirmenin yolunu arayan sivil toplum oluşumlarıdır. Siyasetin amacı insani ve etik değerleri yükseltmektir. Etiğin görevi ise, siyasetin yolunu aydınlatmaktır. Siyasetin temiz ve ilkeli kalması, etikle olan bağının korunması ile doğrudan ilişkilidir.”

Hiçbir şey olmuyormuş gibi gözüksede bir şeylerin olduğu kesin!..”