Yoksulun suyunu kes, zengine ver!

Yoksulun suyunu kes, zengine ver!
12 Ağustos 2014 20:31

Tokat’ın Zile ilçesindeki bazı mahallelerde suların 2 aydır hiç akmıyor olmasına halk isyan etti.

 

 

Özellikle Minare-i Sağır ve Kislik gibi Alevilerin ve yoksul halkın yoğunlukla yaşadığı mahallelerin suyunun akmadığını söyleyen yurttaşlar, yanlarında getirdikleri boş su bidonlarıyla AKP’li Zile Belediyesi’nin önünde eylem yaptı.

 

 

‘Bu Alevilere ve yoksullara yapılan bir saldırı’

 
Kesintiden, yeterli altyapı çalışmasını yapmayan belediyeyi suçlayan Zileliler, AKP’li belediyenin 2 aydır özellikle iki Alevi mahallesine hiç su vermediğini dile getirdi. Kislik ve Minare-i Sağır gibi Alevilerin yoğun yaşadığı yoksul mahallesinde 2 aydır su yokken, orta ve yüksek gelirlilerin yaşadığı Yunus Emre Mahallesi’nde su kesintilerinin nadiren yaşanması bu iddiayı doğruluyor. Halk bu uygulamanın bilinçli bir ‘saldırı’ olduğunu belirtiyor.

 

 

Hastanede bile sular kesik!

 
soL’a bilgi veren kaynaklar, Zile Devlet Hastanesi’nde de suların kesik olduğuna dikkat çekti. Öte yandan söz konusu iki mahalle ve çevresine itfaiyenin ve belediyenin pis su dağıttığı iletildi. Halka tankerler aracılığıyla dağıtılan pis sular yüzünden yüzlerce kişi suyu olmayan hastaneye, ishal ve kusma gibi şikayetlerle başvurdu. Uzun süredir devam eden kesintinin ilçede zaman zaman ilaç stoklarını da sıkıntıya soktuğu, gelen bilgiler arasında.